MILOJEVIĆ PRESTIGAO GROFOV REZULTAT: Zvezda preživela Proleter, Ben i bizaran autogol za miran san pred Liverpul!
Slavlje fudbalera Zvezde, Foto: Starsport©

Superliga, 15. kolo

MILOJEVIĆ PRESTIGAO GROFOV REZULTAT: Zvezda preživela Proleter, Ben i bizaran autogol za miran san pred Liverpul!

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog..

Objavljeno: 17:01h

Crvena zvezda je ostala neporažena i posle 15. kola Superlige, pošto je sa 2:0 slavila nad Proleterom u Novom Sadu.

Prvi gol pao je u 9. minutu posle nespretne reakcije Aleksandra Andrejevića na centaršut Lorenca Ebesilija.

Crveno-beli su u drugom poluvremenu preko El Fardu Bena, uprkos nekolicini dobrih šansi za debitante u Superligi, povisili prednost, a to se desilo u 56. minutu meča.

Domaćin je čak uspeo da postigne gol, ali je Čovićev pogodak poništen zbog ofsajda, u prvi mah neopravdano, ali kada se bolje situacija videla, potpuno opravdano. Posle toga, jedan član stručnog štaba Proletera morao je da napusti teren zbog previše žučnih protesta na takvu odluku.

Inače, ovim trijumfom, Milojevićeva Zvezda prestigla je učinak one Grofove od pre nekoliko sezona, kada su crveno-beli imali 13 trijumfa i dva remija na početku takmičarske godine. Sada imaju 14 pobeda i jedan remi.

1 / 20 Foto: Starsport©

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

KRAJ UTAKMICE! Crvena zvezda je zasluženo došla do trijumfa nad Proleterom, iako se tim iz Novog Sada više nego dobro borio sa šampionom naše zemlje.

82' Sada je zbog prigovora jedan od članova stručnog štaba Proletera isključen. Čini se, zasluženo.

Isključenje člana stručnog štaba Proletera
Isključenje člana stručnog štaba Proletera foto: Printscreen

79' Igrači Proletera su okružili sudiju i njegove pomoćnike jer je posle kornera pogodak postigao Nemanja Čović, ali je taj gol poništen zbog ofsajda. U prvi mah se činilo da ofsajda ne može da bude jer je bio korner, ali u drugi mah se videlo da je zastava podignuta pravedno.

71' Velika prilika za Šćepanovića, koji je pre nekoliko minuta ušao u igru. Šutirao je levicom sa nekih pet metara, ali nije uspeo da pogodi metu. Lopta je otišla preko gola.

67' Odličan pokušaj Branka Jovičića sa 20 metara volejem. Lopta je prošla blizu desne stative Proleterovog gola.

60' Dušan Mićić je opalio po lopti sa nekih 12 metara, ali jeona otišla iznad prečke Zorana Popovića.

57' Slavoljub Srnić ulazi u igru, menja Marka Marina. Takođe, u ekipi Proletera Milan Mirosavljev menja Novakovića, dok Srđan Šćepanović menja Stefana Bukorca.

56' 2:0 VODI CRVENA ZVEZDA! El Fardu Ben strelac drugog pogotka na ovom meču. Marin je povukao akciju, Stojković ostavio za momka sa Komorskih ostrva, koji je pametno smestio loptu u mrežu plasiravši je pored golmana.

54' Još jedna šansa za Proleter, opet Čovič u njoj. Vujaklija je centrirao sa desnog boka, kapiten domaćeg tima je skočio više od Filipa Stojkovića, ali da na njegovu žalost šutira samo preko gola. Nije to bio nimalo loš pokušaj.

52' Pokušaj Čovića.

51' Odličan pokušaj Filipa Stojkovića, još bolja intervencija Vesića. Krstičić mu je ostavio pas na stranu, ali posle svega samo korner.

46' Počelo je drugo poluvreme! Čaušić je zamenio Ebesilija.

POLUVREME! Samo autogol Andrejevića je ono što

45' Odličan udarac Čolovića iz slobodnog udarca sa 20-ak metara iskosa, ali je lopta prošla tik pored leve stative Zvezdinog golmana Popovića.

36' Dobar centaršut Tanasina prema Vujakliji, odlično je prošao bek domaćina, ali su Degenek i Zoran Popović rešili tu situaciju u Zvezdinu korist. Sigurna intervencija golmana crveno-belih.

25' Slabo se šta dešava na terenu, kreativno pričano. Dosta iseckana igra, ali ona trenutno odgovara šampionu koji sigurno ne želi da se neko na ovom veoma lošem travnjaku povredi pred veliki meč sa Liverpulom.

12' Prvi korner za domaćina, ali ništa od toga.

9' CRVENO-BELI VODE SE 1:0. Autogol je postigao Andrejević! Bez prave prilike, Zvezda je došla do prednosti što nikako ne može da bude dobro za trenera nominalnog domaćina Dragana Radojičića.

8' Žestoka borba na sredini terena za sada. Iskusni igrači Proletera nisu nimalo u podređenom položaju za sada.

1' Utakmica je počela.

14.14 - Poznati su sastavi oba tima.

Proleter (4-2-3-1): Vesić – Tanasin, Andrejević, Lambulić, Ćuković – Bukorac, Mićić – Čolović, Čović, Novaković – Vujaklija

Crvena zvezda (4-2-3-1): Popović – Stojković, Savić, Degenek, Rodić – Jovičić, Krstičić – Ben, Ebesilio, Marin – Pavkov.

Kao što možete da vidite, na golu Crvene zvezde u Novom Sadu neće biti Milana Borjana, dok će u napadu biti novi ljubimac Severa Milan Pavkov.

Očekivan i najjači sastav i kad je Proleter u pitanju. Kapiten Nemanja Čović vraća se na teren pošto je odslužio suspenziju zbog kartona. Dva bivša igrača Zvezde su takođe tu - Vesić i Vujaklija (nekada "prva violina" Čačka).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.