SIGURAN SAM DA ĆE PREDSEDNIK UČINITI MAKSIMUM: Kokeza se nada podršci države oko kandidature za Mundijal!
Foto: Fonet

fss

SIGURAN SAM DA ĆE PREDSEDNIK UČINITI MAKSIMUM: Kokeza se nada podršci države oko kandidature za Mundijal!

Ranije u toku dana, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon sastanka kvadrilaterale u Varni sa premijerima Grčke Aleksisom Ciprasom, Bugarske Bojkom Birosovim i Rumunije Vjorikom Danćilom izjavio da je dogovoreno da se četiri zemlje zajednički kandiduju

Objavljeno:

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza siguran je da će Savez i država učiniti maksimum da se dobije organizacija Mundijala 2030. godine.

To bi prema njegovim rečima značilo izgradnju Nacionalnog i još nekoliko novih stadiona.

Ranije u toku dana, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon sastanka kvadrilaterale u Varni sa premijerima Grčke Aleksisom Ciprasom, Bugarske Bojkom Birosovim i Rumunije Vjorikom Danćilom izjavio da je dogovoreno da se četiri zemlje zajednički kandiduju.

Slaviša Kokeza za reprezentativcima Srbije
Slaviša Kokeza za reprezentativcima Srbije foto: Marina Lopičić

- Odlično je da se na tako visokom državničkom nivou između predsednika Srbije i premijera Bugarske, Rumunije i Grčke razgovaralo o fudbalu, a još je veći plus što se govorilo o kandidaturi sa Svetsko prvenstvo 2030. i Evopsko prvenstvo 2028. godine. Siguran sam da će država Srbija na čelu sa predsednikom Vučićem i Fudbalski savez Srbije učiniti maksimum da se dobije organizacija i da se što bolje pripremi kandidatura - rekao je Kokeza Tanjugu.

Slaviša Kokeza i Mladen Krstajić
Slaviša Kokeza i Mladen Krstajić foto: Reuters

Kako je naveo, to bi osim izgradnje Nacionalnog stadiona, podrazumevalo i izgradnju još tri-četiri nova stadiona po Srbiji, a samim tim i veliko poboljšanje sportske i fudbalske infrastrukture. - I u slučaju da se ne dobije organizacija, stadioni i svi prateći objekti bi ostali na raspolaganju klubovima u Srbiji što bi kompletan sport u našoj državi podiglo na viši nivo - poručio je Kokeza.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.