VUČIĆ POTVRDIO: Hoćemo Mundijal 2030. godine!
Aleksandar Vučić je potvrdio da će se Srbija kandidovati za domaćina Svetskog prvenstva, Foto: Marina Lopičić

Najveći protivnici Argentina, urugvaj i Paragvaj

VUČIĆ POTVRDIO: Hoćemo Mundijal 2030. godine!

Prvi čovek države je posle sastanka sa premijerima Bugarske, Rumunije i Grčke potvrdio informacije koje su stigle o zajedničkoj kandidaturi

Objavljeno:

Posle senzacionalne vesti koju su objavili rumunski i grčki mediji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je potvrdio da Srbija želi zajedno sa Rumunijom, Grčkom i Bugarskom da organizuje Svetsko prvenstvo 2030. godine.

Predsednik Srbije je to saopštio medijima iz celog regiona posle kvadrilateralnog sastanka sa premijerima tih zemalja u Varni.

- Želimo kandidaturu za Svetsko prvenstvo 2030. godine. Ideja je potekla od Ciprasa, to moram da priznam. Biće to prilika da unapredimo stadione i infrastrukturu. Glavni protivkandidati su nam Urugvaj, Argentina i Paragvaj - rekao je Vučić.

Idejno rešenje za Nacionalni stadion u Surčinu
Idejno rešenje za Nacionalni stadion u Surčinu foto: preiposle.rs

To znači da će se ubrzati izgradnja Nacionalnog stadiona u Srbiji, ali i renoviranje i izgradnja još nekih sportskih objekata koji zadovoljavaju najviše standarde FIFA.

Do sada su svoje kandidature najavili zajednički Argentina, Urugvaj i Paragvaj, koji su i najveći favoriti s obzirom na to da će tada biti obeležena stogodišnjica od prvog Mundijala u Montevideu, dok je Maroko najavio samostalnu kandidaturu, a Alžir i Tunis zajedničku.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.