ODZVONILO IM JE! Partizan smenjuje upravu, poznato je ko će biti novi predsednik kluba!
Upravi Partizana odzvonilo, Foto: Dado Đilas

ESPRESO EKSKLUZIVNO SAZNAJE

ODZVONILO IM JE! Partizan smenjuje upravu, poznato je ko će biti novi predsednik kluba!

Navijači su rekli svoje tokom remija s Čukaričkim, a sad se pojavljuju nove informacije

Objavljeno:

Partizan je upao u ozbiljnu rezultatsku krizu, a kao i gotovo uvek u našem fudbalu, neko mora da plati ceh za takav negativan niz (samo tri pobede na poslednjih osam utakmica, čak pet remija, -13 u odnosu na Crvenu zvezdu, -4 u odnosu na Radnički Niš).

Kako Espreso ekskluzivno saznaje iz izvora bliskih klubu, u narednih par nedelja bi sve trebalo da bude gotovo, tačnije, sadašnja uprava će tada biti smenjena.

Tokom meča sa Čukaričkim, ali i tokom mnogo utakmica ranije, Grobari su prozivali članove vrhuške kluba da podnesu ostavku, pa su čak i na Banovom brdu koristili neke ne baš kulturne parole na račun pojedinih ljudi iz uprave, a čini se da je upravo taj pritisak urodio plodom.

Nenad Bjeković
Nenad Bjeković foto: Dado Đilas

Kako dalje saznajemo, klub bi trebalo da preuzme do sada glavni opozicionar na Skupštini crno-belih Nenad Bjeković, koji je već nekoliko puta najavljivan kao zamena za Milorada Vučelića na mestu predsednika Partizana.

Naravno, kontaktirali smo i još uvek aktuelnu upravu, a kao i uvek do sada, profesor Vladimir Vuletić nam se javio i odgovorio na ove navode.

- Lično, nemam nekih konkretnijih saznanja u odnosu na ono što se može pronaći po društvenim mrežama već mesecima unazad. Postoji ta namera da se dogode promene i ona se polako širi. Ono što vam ja mogu reći je da nikada nisam bežao od odgovornosti. Ja sam univerzitetski profesor i su Partizanu radim volonterski, sva dela sam činio iz ljubavi prema klubu - počeo je Vuletić svoje izlaganje za Espreso.

Vladimir Vuletić
Vladimir Vuletić foto: Filip Plavčić

Dotakli smo se i teme rezultata, iako je on intelektualac, a ne usko fudbalski radnik.

- Meni nije ništa manje teško zbog ovih rezultata nego što je navijačima sa Juga, Istoka, Zapada. Već sam letos govorio za vaš medij da sam se uvek u životu zalagao za pravilo podele i preuzimanja odgovornosti. Ako postoji nadležnost koja je autonomijom dala dobre rezultate (sportski sektor pre dve sezone prim.aut.), nemam nikakav problem da se toj nadležnosti "skine kapa". A, da li je za krizu rezultata konkretno odgovorna moja malenkost? Moguće je da jeste, ja sam spreman i za to da preuzmem odgovornost, kao i kada sam pobedio UEFA Disciplinsku komisiju, isti taj organ u FSS, Dragišu Binića, dakle kada sam se bavio onim u čemu sam odličan - nastavio je.

On smatra da je za Partizan radio dobar posao.

- Partizan ne živi samo na fudbalskom travnjaku, on živi sudske procese, živi odnos sa UEFA, sa medijima, sa FSS. Sva ovlašćenja preuzimao sam na sebe, međutim bilo bi nedosledno da ističem išta drugo osim odgovornosti. Ponavljam, spreman sam da preuzmem odgovornost, jer smo svi u službi Partizana - jasan je i dalje aktuelni potpredsednik u ovoj upravi kluba, a na kraju je zaključio.

- Partizan je bio i u težim minusima, čak i kada je ova uprava bila na vlasti, ali je u tim situacijama dolazilo do osvajanja duple krune. Dakle, sagledavanje trenutka jeste stvar oko koje može da se vodi polemika, ali treba posmatrati širu sliku!

Pišite nam u komentarima da li ste više za Vučelićevu ili Bjekovićevu upravu?

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.