KO KAŽE DA NE MOGU ZAJEDNO? Tramp, Putin i Merkel uništavaju fudbalski spektakl
Vladimir Putin, Donald Tramp, Angela Merkel, Foto: Reuter

UGROŽEN SUPERKLASIKO

KO KAŽE DA NE MOGU ZAJEDNO? Tramp, Putin i Merkel uništavaju fudbalski spektakl

Najvažniji okršaj Južne Amerike u problemu zbog političara

Objavljeno:

Kako se približava datum najvažnijeg fudblaskog okršaja u istoriji Južne Amerike tako ljubitelji fudbala počinju sitno da broje.

U borbi za titulu južnoameričkog prvaka prvi put u istoriji našli su se Boka Juniors i River Plejt. Nema lepšeg načina da se završi klupska sezona od Superklasika. Sve bi bilo idealno da nema političara koji sve moraju da pokvare pa i najveći praznik fudbala.

Prvobitno je bilo planirano da se Superklasiko igra 7. i 28. novembra. Prepreka održavanju revanš meča je samit G-20 koji okuplja čelnike 20 najmoćnijih država sveta i koji je zakazan za 30. novembar u Buenos Ajresu. Očekuju se dolasci Donalda Trampa, Angele Merkel i Vladimira Putina kao i predsednika Kine, Saudijske Arabije, Velike Britanije, Francuske, Japana i mnogih drugih. Zvanično, samit G-20 bi trebalo da bude održan 30. novembra i 1. decembra, ali počinje 26. novembra serijom sastanaka državnika, ministara i ostalih predstavnika država. Planiran je doalazak oko 8.000 državnih činovnika o kojima će brinuti 20.000 pripadnika bezbednosnih snaga.

Problem je nastao zbog toga što se stadion "Monumental" nalazi na šest kilometara od centra "Kosta Salguero" u kome će da bude održan samit, a argentinske vlasti su već ranije najavile da u široj okolini neće biti dozvoljena nikakva okupljanja pa je već jasno da od revanša 30. novembra neće biti ništa. Sada se traže drugi termini, a predlog Južnoameričke fudbalske federacije je da dvomeč bude pomeren na 10. i 24. novembar. To su datumi koji padaju u dve subote kada je na programu redovno kolo argentinskog prvenstva tako da je potrebna dozvola Superlige i da se sve uskladi sa TV pravima što neće biti lako. Predlog je da termin finala Kopa Libertadores bude 15.30 po lokalnom vremenu odnosno 20.30 po srednjeevropskom kada mnoge evropske TV stanice prenose mečeve popularnih evropskih klubova. Definitivna odluka je još na čekanju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.