NOVI FUDBALSKI SKANDAL: Reprezentativci afričke zemlje završili u zatvoru zbog lažiranja godina!
Ilustracija hapšenja, Foto: Profimedia

STRAŠNO

NOVI FUDBALSKI SKANDAL: Reprezentativci afričke zemlje završili u zatvoru zbog lažiranja godina!

Samo na "crnom kontinentu" ovakve stvari se događaju iz godine u godinu, ali do sada nismo videli da se zbog toga išlo u zatvor

Objavljeno:

Deset fudbalera kadetske reprezentacije Benina završilo je u zatvoru uz bivšeg predsednika Fudbalskog saveza te zemlje Anžorina Mušarafaua, jer što su lagali o svojim godinama.

Umesto da budu u uzrastu do 17 godina, bili su stariji, otkriveni su jer su pali na testovima i pre presude suda u Kotonuu držani u pritvoru od septembra.

Pošto su dobili šest meseci kazne od čega je pet uslovno, pušteni su, ali je Benin diskvalifikovan iz regionalnih kvalifikacija za afrički Kup nacija za igrače do 17 godina.

Ilustracija hapšenja
Ilustracija hapšenja foto: Thinkstock

To takmičenje treba da se održi naredne godine u Nigeru. Mušarafu, koji je bio predsednik FS Benina do avgusta je osuđen na 12 meseci zatvora (deset uslovno). On je osuđen zbog administrativnih malverzacija, kao i selektor Lafiju Jesufof i još dvojica članova štaba. Novi predsednik FS Benina Maturin de Čakus rekao je da namerava da okonča vladavinu korupcije, improvizacije i amaterzima u fudbalu u svojoj zemlji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.