OSVOJIO MUNDIJAL SA ITALIJANIMA, A SADA MORA U ZATVOR: Tužna sudbina bivšeg napadača Juventusa!
Vićenco Jakvinta u dresu Juventusa, Foto: Reuter

došlo sve na naplatu

OSVOJIO MUNDIJAL SA ITALIJANIMA, A SADA MORA U ZATVOR: Tužna sudbina bivšeg napadača Juventusa!

Takođe, na 19 godina zatvora je osuđen i Đuzepe Jakvinta, otac bivšeg napadača

Objavljeno:

Bivši italijanski reprezentativac Vinćenco Jakvinta osuđen je u sredu na dve godine zatvora u procesu koji se vodio protiv Ndrangete, organizovane kriminalne ogranizacije, čije sedište se nalazi u oblasti Kalabrije.

38-godišnji Jakvinta, koji je u karijeri za reprezentaciju Italije odigrao 40 mečeva i postigao šest golova, osuđen je zbog nelegalnog posedovanja oružja, u procesu u kojem je još 120 lica proglašeno krivim.

Takođe, na 19 godina zatvora je osuđen i Đuzepe Jakvinta, otac bivšeg napadača, koji je igrao za Ređolu, Padovu, Kastel di Sangro, Udineze, Juventus i Ćezenu, a koji je sa Italijom bio i svetski šampion 2006. godine.

Sud je utvrdio da Jakvinta nije direktno bio povezan sa Ndrangetom, ali da je njegov otac to bio.

- Uništili su mi život samo zbog toga što sam iz Kalabrije. Nismo ništa uradili i nemamo veze sa Ndrangetom. Patim kao pas - vikao je Jakvinta posle presude na koju planira da uloži žalbu.

Sud je u obrazloženju presude utvrdio da je bivši fudbaler svom ocu predao dva revolvera, a to nije smeo jer je Jakvinta senior bio pod sudskom zabranom nošenja oružja. Vinćenco Jakvinta je istakao da je ocu pozajmio oružje na čuvanje, jer je menjao mesto stanovanja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.