ŽIVEO SAM NA TELEOPTIKU, A OGREŠIO SE O VUJADINA SAVIĆA: Jokan progovorio i o reprezentaciji Srbije!
Slaviša Jokanović, trener premijerligaša Fulama, Foto: Reuters

progovorio

ŽIVEO SAM NA TELEOPTIKU, A OGREŠIO SE O VUJADINA SAVIĆA: Jokan progovorio i o reprezentaciji Srbije!

Ne ide mu baš najbolje u Premijer ligi, ali i dalje je heroj fudbalske Srbije...

Objavljeno:

Slaviša Jokanović kome baš i ne cvetaju ruže u prvoj sezoni u Premijer ligi je u opširnom intervjuu za Mozzart sport ispričao neke detalje iz karijere koji baš nisu bili poznati domaćoj publici.

Dok je bio na klupi Partizana 2008. godine prisetio se i perioda kada je živeo u SC Teleoptik i koja su mu bila "zaduženja" kada ostane sam u celom kompleksu.

- Odnosio sam se prema Partizanu kao prema svojoj kući i smatram da je to moja kuća. U jednom trenutku sam živeo na Teleoptiku i išao sam okolo da gasim svetla po sportskom centru. Nije bilo logično da smo tamo samo ja i čuvar, a uključeno 120 sijalica?! Međutim, oni su išli, pa palili ponovo. Mene su kod kuće učili da ugasim svetlo kada izađem iz sobe. I tako, kako prođem u Teleoptiku, ugasim svetlo. Oni naiđu pa upale. Iz nekog sigurnosnog straha, šta li je već.

Slaviša Jokanović na klupi Partizana
Slaviša Jokanović na klupi Partizana foto: Profimedia

Posle epizode u Srbiji, otisnuo se put Izraela, odakle je potegao za Englesku, tačnije tada člana Čempionšipa, ekipe Votforda.

- Sa mnom u Votfordu je radio Vujadin Savić i bio je tu šest meseci. Bio je prilično nespreman, kada je došao, ali peglao se, borio se... I onda je došao na nivo da bude konkurentan za sastav. Nažalost, u tom trenutku smo već bili uhodani, pobeđivali smo i nisam imao prostora da mu dam šansu. A zaslužio ju je i pomogao mi je u poslu. Izuzetan je profesionalac i radnik. Inteligenetan je i uspeo je da shvati da nisam mogao da mu pružim šasnu iako smo zemljaci. Interesantan je lik i iz privatnog ugla. Čak i zbog tog navijačkog opredeljenja. Jedno vreme su ga gledali kao neku selebriti pojavu u našem fudbalu, a on je zapravo izuzetno dobar profesionalac i veliki radnik. Imam jako lepo mišljenje i dobro iskustvo s njim. Više je on meni pomogao nego ja njemu i krivo mi je što je nezapamćen iz tog perioda - izjavio je Jokanović

Vujadin Savić
Vujadin Savić foto: Fonet/Aleksandar Barda

Intervju nije mogao da bez pitanja o tome da li bi preuzeo fudbalsku reprezentaciju Srbije i o tome zašto ga ljudi vide kao idealnog čoveka za tu poziciju?

- To su neke momentalne situacije kada je neko negde uspešan, pa ga žele i na nekom drugom mestu. Kad si neuspešan, ne prate te. U ovom momentu Srbija ima selektora. Kod nas su mišljenja o selektorima uvek oprečna. Od sadašnjeg momenta, pa 20 godina unazad. Da li je to Muslin, Miha, Petko, Santrač... Pa i sad kada je Krstajić. Ja o reprezentaciji Srbije trenutno ne razmišljam, ali nikad se ne zna šta može da se izdešava. Ko zna da li ću ja biti potreban selekciji Srbije? Mislim da i nisam u njihovim planovima.

Fudbalska reprezentacija Srbije
Fudbalska reprezentacija Srbije foto: Starsport©

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.