MILOJEVIĆU JE DOKTOR PURIĆ NAJBOLJI DRUG I S NJIM PRAVI STRATEGIJU: O profesionalcu Miliću i dešavanjima sa Kafuom!
Vladan Milojević ima velikih problema sa povređenim igračima, Foto: EPA/Yoan Valat

Kadrovski problemi

MILOJEVIĆU JE DOKTOR PURIĆ NAJBOLJI DRUG I S NJIM PRAVI STRATEGIJU: O profesionalcu Miliću i dešavanjima sa Kafuom!

Trener crveno-belih je češće na konsultacijama sa klupskim lekarom nego sa stručnim štabom

Objavljeno:

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da je Bačka dobra ekipa i da očekuje težak meč u Superligi Srbije i istakao da mu je lekar Dejan Purić najbolji drug i da zajedno prave strategiju oko igrača na koje može da računa. - Bačka je dobra ekipa, što je pokazala željom da se nadmeće i kod kuće i u gostima, želi da igra. Ima svoju filozofiju, koja je i pečat trenera Dejana Čelara. Ne bih preterao ako bih rekao da bi Bačka mogla da ima i neki bod više, odnosno da bude bolje plasirana na tabeli. Očekuje nas teška utakmica - rekao je Milojević na konferenciji za novinare.

Milojević je kazao da je Marko Marin sanirao povredu i da trenira u punom ritmu, kao i Milan Rodić.

Sad je Ričmond Boaći ispao iz stroja
Sad je Ričmond Boaći ispao iz stroja foto: Starsport©

- Ričmond Boaći i dalje ima problem i na njega nećemo moći da računamo u narednim utakmicama, dok Srđan Babić ima manjih zdravstvenih problema. Nekoliko momaka igra u kontinuitetu, pa ćemo možda nekome od njih dati predah. I Branko Jovičić je bio u grupi povređenih, videćemo koliko ćemo i s njim rizikovati - rekao je Milojević. - Lekar Dejan Purić mi je najbolji drug za sada i zajedno pravimo strategiju oko igrača na koje možemo da računamo. Moja filozofija je da je njihovo zdravlje uvek na prvom mestu - istakao je trener Zvezde.

Vladan Milojević se više konsultuje sa doktorskim timom nego sa svojim stručnim štabom
Vladan Milojević se više konsultuje sa doktorskim timom nego sa svojim stručnim štabom foto: FK Crvena zvezda

Ono što može da raduje Milojevića je povratak Vujadina Savića na teren, jer od duela Lige šampiona u Parizu nije bio na raspolaganju. - Savić je bio povređen, odigrao je u Šapcu korektno, može bolje, ali je posle dužeg perioda proveo svih 90 minuta na terenu. Kafu radi dobro, iako ne volim o pojedincima, na primer Nemanja Milić je pravi profesionalac, strpljivo čeka priliku i verujem da će biti prostora i za njega - rekao je Milojević. Milojeviću je meč u Šapcu bio 50. prvenstveni na klupi Crvene zvezde. Njegov učinak do sada je - 44 pobede, pet remija i samo jedan poraz.

Mnogo se piše i priča o Džonatanu Kafuu i njegovom statusu
Mnogo se piše i priča o Džonatanu Kafuu i njegovom statusu foto: Starsport©

- Svaka utakmica na klupi Zvezde je za mene velika čast i velika radost, srećan sam što sam trener velikog kluba koji je zaslužan za sve što sam napravio. Treniram divne momke. Neko sam ko gleda uvek unapred i radujem se svakom sledećem izazovu - rekao je Milojević. Njegovi izabranici će između dva susreta sa Liverpulom u Ligi šampiona odigrati i tri prvenstvene utakmice, što je pet mečeva u samo dve nedelje. - Teško je, ali sa druge strane to je naš posao. Navikli smo na to. Dobro je što imamo iskustvo od prošle sezone iz velikih utakmica kada smo imali slične situacije. S napornim ritmom i zgusnutim rasporedom moramo da se nosimo, jednostavno, ukalupljeni smo i guramo dalje - zaključio je Milojević. Utakmica Zvezda - Bačka igra se u sredu od 18.30 na stadionu "Rajko Mitić".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.