SAŠA ILIĆ - DOKAZ DA JE BESMRTAN: Najsvetiji dan u istoriji Partizana, kada je broj 22 zaista ušao legendu!
Saša Ilić protiv Lacija između 1998., Foto: Profimedia

CRNO-BELA DUŠA

SAŠA ILIĆ - DOKAZ DA JE BESMRTAN: Najsvetiji dan u istoriji Partizana, kada je broj 22 zaista ušao legendu!

Učestvovao je i na Mundijalu 2006. godine u Nemačkoj, a na poslednjem meču u grupi protiv Obale Slonovače je postigao i pogodak za reprezentaciju tadašnje SCG

Objavljeno:

26. oktobar, 1996. godine, sasvim običan meč tadašnjeg Prvenstva Jugoslavije između Borca iz Čačka i Partizana.

Crno-beli dominiraju protiv "zebri" i vode čak 6:0, a umesto Ivana Tomića na teren se sprema da uđe tada nepoznati Saša Ilić koga Ljubiša Tumbaković baca u vatru kao golobradog tinejdžera.

Golmanski broj na dresu, a pozicija igra u veznom redu, a malo ko je već tada mogao da nagovesti da će biti sve samo ne običan fudbaler koji i dan danas nosi dres Partizana.

Meč je završen sa neverovatnih 10 komada u mrežu Borca, a Ilić je u toj sezoni zabeležio samo taj nastup u crno-belom dresu.

Saša Ilić protiv Njukasla 2003. godine
Saša Ilić protiv Njukasla 2003. godine foto: Profimedia

Već narednog leta dogodio se i čuveni dvomeč sa Kroacijom, pa je Saša drugi izlazak na teren Partizana dočekao u prvoj utakmici sa hrvatskim predstavnikom.

Od tada je Ilić za Partizan nastupio čak 863 puta, postigao 240 golova, osvojio 11 titula i šest kupova, dva puta igrao Ligu šampiona sa crno-belima i kapiten je već skoro 20 godina. O legendi u klubu i među navijačima stvarno ne treba trošiti reči i ne postoji ni promil šanse da neki fudbaler dostigne njegovu slavu u budućnosti.

Učestvovao je i na Mundijalu 2006. godine u Nemačkoj, a na poslednjem meču u grupi protiv Obale Slonovače je postigao i pogodak za reprezentaciju tadašnje SCG.

Saša Ilić na Mundijalu u Nemačkoj
Saša Ilić na Mundijalu u Nemačkoj foto: Profimedia

Iz ovogodišnjeg sastava, Svetozar Marković, Zlatan Šehović, Luka Cucin, Armin Đerlek i Jovan Kokir nisu bili ni rođeni kad je Saša Ilić debitovao za Partizana, dok je baš na taj svet ugledao Danilo Pantić.

Saša Ilić ispred južne tribine
Saša Ilić ispred južne tribine foto: Dado Đilas

Sada, jedan dan posle tačno 22 godine kasnije, 27. oktobra, Saša Ilić, koji nosi broj 22, će vrlo verovatno izvesti crno-bele momke sa kapitenskom trakom na teren u Humskoj na meču protiv Napretka. Dan kada je broj 22 zaista ušao u legendu, jer, ipak, istorija je odavno ispisana!

Nestvarno...

Jer je Sale samo jedan!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.