FRANCUSKI ADVOKAT KOJI BRANI ZVEZDU: Ne plašimo se sankcija! Hoćemo da se otkrije ime autora ove laži!
Antoan Ve (levo) i Erik Dipon-Moreti (desno), Foto: Profimedia

Hoće ime doušnika

FRANCUSKI ADVOKAT KOJI BRANI ZVEZDU: Ne plašimo se sankcija! Hoćemo da se otkrije ime autora ove laži!

Antoan Ve je najavio da je prva akcija tužba za klevetu, a potom ide tužba za povredu ugleda

Objavljeno:

Advokat iz kancelarije "Dipon-Moreti i Ve", koju je Crvena zvezda angažovala u slučaju optužbi francuskog "L'Ekipa" da je namestila utakmicu protiv PSŽ-a, poručio je da će srpski šampion podneti tužbu protiv nepoznatog lica, jer nije poznat identitet navodnog doušnika.

Antoan Ve je u razgovoru za portal "20 minuta" rekao da će u ime srpskog kluba podneti prijavu za klevetu, te da smatra da je kompletan slučaj zasnovan na laži.

Crvena zvezda je optužena da je namestila utakmicu protiv PSŽ-a
Crvena zvezda je optužena da je namestila utakmicu protiv PSŽ-a foto: Starsport©

Kako je on naveo u istrazi koju vodi Nacionalno tužilaštvo za finansijski kriminal nije moglo doći do nikakvih konkretnih saznanja, već da je bila želja da se na ovaj način zada "politički" udarac crveno-belima.

- Moj klijenti smatraju da su žrtve klevete. Optužbe su neistinite, nema materijalnih i prikrivenih elemanata, pa je apsolutno nemoguće dokazati sumnju, ali zato stvara predrasudu prema Crvenoj zvezdi i kvari njen imidž u svetu. Za nas ovaj slučaj nije samo odgovor na pokrenutu istragu kontratužbom, već je cilj da se otkrije autor ove laži. Zatim ćemo pokušati da dobijemo naknadu za povredu ugleda, a prva akcija je tužba za klevetu - poručio je Ve.

Francuski advokat je istakao da PSŽ i Zvezdu nije prijavio uzbunjivač javnosti, već da je procedura krenula od UEFA i da će zato tužiti NN lice.

- To će biti tužba protiv nepoznatog počinioca, jer ne znamo indetitet navodnog doušnika. Informacija nije došla od uzbunjivača javnosti, već je procedura uzbunjivanja pošla od UEFA. Kada budemo dobili pristup postupku, saznaćemo da li je slučaj pokrenut na prihvatljiv način ili od ljudi sa lošim namerama - rekao je Ve i dodao da je cilj navodnog doušnika bio da naškodi čelnim ljudima Zvezde.

Crvena zvezda želi da skine ljagu sa svog imena izazvanu klevetom
Crvena zvezda želi da skine ljagu sa svog imena izazvanu klevetom foto: Starsport©

- Da, jer sad smo sigurni da je prevaru bilo nemoguće izvesti, a takve procene su date nakon analize odgovornih institucija za klađenje. Cilj je bio da se naškodi ljudima koji vode Zvezdu, PSŽ, možda predsedniku UEFA ili članovima borda UEFA. Ne želim da širim tračeve, jer nemam dovoljno dokaza, ali zato smo pokrenuli proces želeći da otkrijemo ko je proširio laž.

Francuz je poručio da je Zvezda već sprovela internu istragu u klubu i traži da se cela stvar što pre istraži.

- Ne, u Zvezdi se ne plaše sankcija, Oni su sproveli internu istragu da bi potvrdili kako niko u njiihovom klubu ne može učiniti nešto slično kao što je klađenje od pet miliona evra. U klubu napravili istragu i došli do zaključka da je ova optužba lažna. Zvezda želi brzu istragu i daje svoj doprinos tome, jer ovo je za njih politički udar - poručio je Ve.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.