DRAMA, PENAL I VELIKA ŽAL ZA ZVEZDU: Viljams u 95. poništio sjajnog Joveljića i Gordića!
Omladinci Crvene zvezde, Foto: FK Crvene zvezde

UEFA LIGA MLADIH, 3. KOLO

DRAMA, PENAL I VELIKA ŽAL ZA ZVEZDU: Viljams u 95. poništio sjajnog Joveljića i Gordića!

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

Objavljeno: 18:42h

Šteta, šteta i još jednom šteta - imali su omladinci Crvene zvezde pobedu u svom džepu, ali ih je manjak iskustva i odličnan finiš meča Liverpula koštao istorijskog trijumfa u UEFA ligi mladih - 2:1.

Pamtiće se dugo utakmica trećeg gola elitnog evropskog takmičenja za mlađe selekcije, vodila je Zvezda do 85. minuta golom nezaustavljivog Dejana Joveljić, ali je Vilijams poništio sjajne partije mladog napadača i čuvara mreže crveno-belih Miloša Gordića, koji je odbranio penal u 85. minutu.

Zvezda je bojažljivo ušla u meč, Liverpul je dominirao tokom prvih 45 minuta, čak 11 puta je šutirao ka golu Gordića, ali talentovani golman čuvao svoj tim.

Posle neubedljivog prvog dela učenici Bratislava Živkovića su se probudili u nastavku, čak je i Jočić zatresao mrežu, ali velški sudija je pokazao da je "desetka" Zvezde bila u ofsajd poziciji.

Utakmica je odgirana pred oko 1000 gledalaca
Utakmica je odgirana pred oko 1000 gledalacafoto: FK Crvena zvezda

Crveno-beli su u 79. minut došli do vođstva preko nezaustavljivog Dejana Joveljića, napdač Zvezde je prihvatio dubinsko dodavanje i sjajno zatresao mrežu udarcem iskosa sa leve strane.

Mladi napadač crveno-belih nastavio je da briljira u elitnom takmičenju za mlade fudbalere, 19-godišnji momak iz Bjeljine je na svakoj utakmici u Evropi tresao mreže protivnika i potvrdio da je bez bilo kakve sumnje jedan od najtalentovanijih klasičnih "devetki" na svetu!

Usledio je finiš utakmice koji je potpuno pripao Englezima. Sjanji Miloš Gordić je u 85. minut odbranio penal Luisu, ali je ubrzo odbrana Zvedze kapitulirala. Kamačo je udarcem sa 20 metara poravnao rezultat, da bi u 95. minutu usledio potpuni preokret i veliki šok za omladinskog šampiona Srbije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja na ovom meču mogli ste pratiti u našem "lajv blogu".

95' - Preokret Liverpula! Vilijams je poništio sjajne partije Gordića i Joveljića, 2:1 za Engleze

89' - 1:1 izjednačio Liverpul. Kamačo udarcem sa 20 metara poravnava rezultat. Šteta, šteta...

85' - Miloš Gordić brani penal, sjajna intervencija golmana Crvene zvezde"!

72' - GOOOL!! Vodi Zvezda 1:0!!!! Kakav šok za 1000 domaćih pristalica. Nastavlja da briljira 19-godišnji fudbaler iz Bjeljine i da postiže golove u UEFA ligi mladih. Na svakoj utakmici u Evropi Jovelja je pogađao mrežu rivala.

69' - Liverpul pogađa stativu! Imao je sreće odlični Miloš Gordić.

60' - Mnogo su opasniji izabranici Bratislava Živkovića u drugom poluvremenu, Jočić je pogodio mrežu, međutim, velški sudija je pokazao da je "desetka" Zvezde bila u ofsajd poziciji.

51' - Preti Zvezda! Rezervista Stojančić je šutirao iskosa sa desetak metara, ali mreža Liverpula je ostala netaknuta.

46' - Počeo je drugi period utakmice trećeg kola UEFA lige mladih. Živković je napravio dvostruku izmenu, na teren su istrčali Kupusović i Stojančić, dok su igru napustili Velikić i Stojanović. Videćemo da li će mladi napadač Kupusović uspeti da pomogne Joveljiću.

KRAJ POLUVREMENA: Povreda Nikole Savića obeležila je prvi deo igre, Zvezda je tokom svih 45 minuta bila u podređenom položaju, Lierpul je dominirao, čak je i zatresao mrežu, ali su se požrtvovani učenici Bratislava Živkovića dobro branili i sačuvali svoju mrežu netaknutu. Nadamo se da će u nastavku crveno-beli pokazati i napadački talenat koji svakako imaju.

Samo jedan pokušaj crveno-belih ka golu Liverpula
Samo jedan pokušaj crveno-belih ka golu Liverpulafoto: Printsreen/Rezultati.com

42' - Konstantna pretnja po gol Zvezde je Bobi Adekanje. 19-godišnji Holanđanin je ponovo bio u velikoj šansi, ali bez promene rezultata.

35' - Totalna ofanziva Liverpula, domaći tim je uputio sedam udaraca ka Zvezdinom golu, dok su crveo-beli zapretili tek jednom.

30' - Veliki peh za Crvenu zvezdu, mladi štoper Nikola Savić doživeo je povredu tako da je Živković morao na teren da pošalje Edina Ajdinovića.

26' - Bez promene rezultata u Liverpulu. Domaćin ima inicijativu, ali izabranici Bratislava Živkovića odolevaju.

15' - Gordić je savladan, ali na sreću crveno-belih sudija je signalizirao ofsajd.

16:00 - Počeo je meč.

15:34 - Određeni su sastavi timova

Liverpul: Džaros, Vilijams, Luis, Vilijams, Klejton, Klarkson, Adekajne, Džouns, Glatzel, Kain, Rafael Kamačo.

Crvena zvezda: Gordić, Kukolj, Terzić, Milikić, Savić, Jovičić, Adžibaba, Stojanović, Joveljić, Jocić, Velikić.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.