MAŽIĆ JE OŠTETIO PARTIZAN ZA PENAL: Kokeza najavljuje promene na listama sudija u Superligi!
Slaviša Kokeza i Milorad Mažić, Foto: Fonet/EPA/Diego Azubel

Nije poštedeo ni najboljeg

MAŽIĆ JE OŠTETIO PARTIZAN ZA PENAL: Kokeza najavljuje promene na listama sudija u Superligi!

Prvi čovek srpskog fudbala je najavio da će biti promena na listi najboljih sudija tokom zimske pauze

Objavljeno: 12:25h

Mnogo je bilo povika na sudije u Superligi Srbije zbog grešaka koje su se dešavale na utakmicama, a pogotovo kada je reč o duelima Crvene zvezde i Partizana u domaćem prvenstvu.

Predsednik FSS-a, Slaviša Kokeza, je u intervjuu za "Novosti" poručio da su arbitri pravili greške, ali ne toliko česte koliko ima kritika na njihov račun.

- Ne slažem se da su ove kritike sve češće. To ne znači da nije bilo grešaka, ali njihov broj je značajno manji nego prethodnih sezona. Sudije koje su pravile greške su adekvatno sankcionisane, jer su pauzirale određeni broj mečeva. U pauzi prvenstva ćemo napraviti podrobnu analizu i moguće je da će biti i nekih promena na sudijskim listama - rekao je Kokeza.

Crno-beli nikako da uhvate ritam, ali su dosta kvalitetniji od Zemuna kojem danas gostuju u Kupu, a kvota na dvojku je 1,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Zemun - Partizan.

Slaviša Kokeza kaže da je Milorad Mažić oštetio Partizan
Slaviša Kokeza kaže da je Milorad Mažić oštetio Partizan foto: Beta/Branislav Božić

Prvi čovek srpskog fudbala je poručio da je bilo nekoliko krupnih grešaka među kojima i ona Milorada Mažića na štetu Partizana protiv Radničkog.

- Dešavaju se greške na mečevima naših večitih rivala, ali i manjih klubova, ali je fokus javnosti uvek veći kada se greške dogode na mečevima dva najveća kluba. Po meni, u ovom delu sezone su se desile dve ili tri baš krupmne greške. Mislim na sumnjiv penal na meču Radnički - Napredak u korist domaćina i penal koji nije suđen za Partizan u Nišu i tu grešku je napravio naš najbolji arbitar Mažić - rekao je Kokeza i dodao:

- Ali, treba priznati da je napravljena greška. Međutim, insistiram kod ljudi iz sudijske organizacije da li isti arbitri ponavljaju grške na mečevima koje sude.

Kokeza je pričao i o upotrebi VAR tehnologije.

- Dosta sam skeptičan kod obe stvari. Gol tehnologija se primenjuje u jedan odsto slučajeva. Nekada se pokazala kao dobar, a nekada, kao naprimer u Francuskoj, kao loš slučaj. Što se tiče VAR tehnologije, on takođe ima dobre i loše stvari, a Srbija je možda najveća žrtva tog istog VAR sistema na poslednjem Mundijalu. Sve ovo je nešto o čemu ćemo u budućnosti razgovarati, ali jedan od većih problema je što je ovo veoma skupa investicija - poručio je Kokeza.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.