ISPOVEST ĆIRA BLAŽEVIĆA IZ ZATVORA: Najgore kriminalce i ubice sam kažnjavao sklekovima, slušali su me bez reči!
Miroslav Ćiro Blažević, Foto: AP/Mišo Lisanin

ANEGDOTA

ISPOVEST ĆIRA BLAŽEVIĆA IZ ZATVORA: Najgore kriminalce i ubice sam kažnjavao sklekovima, slušali su me bez reči!

Slavni trener je bio u francuskom zatvoru 1995. godine

Objavljeno: 11:08h

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević ispričao je za medije zanimljive anegdote iz francuskog zatvora.

Slavni stručnjak je bio u zatvoru 1995. godine. Uhapšen je u francuskoj zoni ženevskog aerodroma "Cointrin" zbog optužbi da je učestvovao u aferi "Tapi". Vlasti su sumnjale da je 1989. godine kao trener Nanta primio 420.000 franaka kako bi njegov tim odigrao bez golova sa Olimpikom iz Marseja.

Ta suma bila je samo deo novca koji je nestao iz blagajne marsejskog tima dok ga je vodio Bernar Tapi. U zatvoru je Ćiro Blažević proveo 17 dana, ali je ubrzo oslobođen optužbi.

- Lagano je u zatvoru ako ti je savest čista. Dali su mi zatvorenike da radim svako jutro gimnastiku sa njima. Tako da sam i tamo nastavio da radim svoj posao. Bio sam jako strog. Najveći razbojnici i ubice su morali za kaznu da rade sklekove. Slušali su me bez pogovora. Znali su me jer sam bio trener Nanta. Čim su me videli počeli su da dobacuju: "Ne daj se Ćiro, nisi kriv..." Svako može doći u zatvor. Mi se bavimo poslom koji ume da bude komplikovan. Ja sam uvek bio spokojan, jer nikad u životu nisam povredio ono što mi je život dao, a to je sport - rekao je hrvatski trener za "Večernji list".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.