Da je Miloje Klop, a Klop Miloje, ovako bi izgledali sastavi za duel Liverpula i Zvezde!
Jirgen Milojević i Vladan Klop, Foto: Reuter

kad bi treneri zamenili timove

Da je Miloje Klop, a Klop Miloje, ovako bi izgledali sastavi za duel Liverpula i Zvezde!

Klop bi izveo Zvezdin najnapadačkiji sastav sa tri špica u varijanti Pavkov središnji napadač, a Boaći i Ben bočni

Objavljeno: 17:59h

Nakon poraza Zvezde u Parizu, ali i nakon jedva nerešenog ishoda u derbiju mnogi su Zvezdinom treneru Milojeviću zamerili da ima previše defanzivnu filozofiju igre i da mu je omiljena strategija - bunker. S druge strane, strateg Liverpula Jirgen Klop poznat je po tome što uvek igra na gol više, bez obzira ko mu je protivnik.

Odlučili smo da posegnemo za varijantom ŠBBKBB (šta bi bilo kad bi bilo) i razmotrimo kako bi ovaj meč izgledao kada bi treneri zamenili klupe, odnosno kada bi Miloje bio na kormilu Liverpula a Klop Zvezde, a izvor i inspiracija za ovaj tekst bila nam je ovdašnja čaršija.

Dakle, čaršija kaže da bi Milojević, kao hipotetički strateg Redsa, na Enfildu protiv Zvezde od najisturenijih igrača gurnuo u tim Staridža (pandan Boaćiju), Salaha i Manea (pandan Marinu i Kafuu), dok bi Firmina ostavio na klupi. U odbrani bi igrao sa 4+1 igrača, a sredinu bi obezbedio još sa Hendersonom i Milnerom, te bi na taj način inicijativu prepustio Zvezdi i priliku čekao iz kontri, gledajući da u prvom poluvremenu nekako ne primi gol i natera protivnika da se zbog toga unervozi.

Klop bi, po toj istoj čaršiji, izveo Zvezdin najnapadačkiji sastav sa tri špica u varijanti Ben središnji napadač (pandan Firminu), Kafu i Marin bi bili bočni. Srnić i Boaći bi ostali na klupi (jer Staridž uvek utakmice počinje sa klupe, a Klop igra sa lažnom devetkom, što je Ben već igrao ove sezone u kvalifikacijama za LŠ). Cilj bi bio, kao što je kod Klopa čest slučaj, da se na taj način protivniku u što kraćem vremenu "utovari" što više golova, da bi se utakmica, ako je moguće, rešila već u prvih petnaestak minuta. Klop je sam takav vid fudbala nazvao "hevi-metal" fudbal. Odbrana bi bila manje bitna.

Javite u komentarima kako vam se dopada ovaj scenario.

BONUS VIDEO! CRVENO-BELI NA ENFILDU: Evo o čemu Miloš Degenek sanja pred utakmicu sa Liverpulom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.