BATA MIRKOVIĆ OTVORENO: Neću da se teramo! Sa svakim ko ne može da nosi pritisak Partizana ćemo se brzo razići!
Zoran Bata Mirković, Foto: Beta/Branislav Božić

PROBLEMI

BATA MIRKOVIĆ OTVORENO: Neću da se teramo! Sa svakim ko ne može da nosi pritisak Partizana ćemo se brzo razići!

Mi ne možemo da kalkulišemo kad smo u minusu, možemo samo da igramo naše utakmice maksimalno, rekao je između ostalog Mirković

Objavljeno:

Trener Partizana Zoran Bata Mirković rekao je da situacija nije sjajna pred duel osmine finala Kupa Srbije protiv Zemuna u sredu.

Domaćin je tim iz Gornje Varoši, a početak meča je zakazan za 14 časova.

- Zemun je dobra ekipa, dolazi u ne baš dobrom momentu za nas. Imali smo falš korak protiv Spartaka. Očekivali smo da ćemo dobiti tu utakmicu, raspoloženje nije na najvišem nivou. To je jedna utakmica, tu popravke nema. Moramo da uđemo u utakmicu maksimalno kontcentrisano i odlučno da dobijemo - rekao je Zoran Mirković na konferenciji za medije.

Isti rivali su se sastali u avgustu kada je minimalnim rezultatom slavio Partizan.

- To nije ista ekipa kao danas. Sigurno da vide svoju šansu, sigurno da je to borba za trofej, kako za njih, tako za nas. Biće teško - dodao je.

U konkurenciji za utakmicu sa Zemuncima nije Šćekić koji je operisan, ali više od toga novinare su zanimali zaostatak za Crvenom zvezdom i problemi Partizana na terenu od kojih je jedan ofanziva pošto igrači retko dolaze u šanse.

- Pogotovo u tom prvom poluvremenu, u drugom smo imali dosta dobrih akcija, ali ako nekim odnosom ne zaslužiš neke stvari, onda ne može da te pogleda sreća. Imamo problem sa realizacijom i golovima, kao i u svim drugim segmentima, to mora da bude posao cele ekipe. Ne bih apostrofirao samo špiceve, šanse moraju da se pripreme da bi se realizovale. Kao ekipa slabo tražimo dubinu, bez toga je protivnicima lakše da nas neutrališu - rekao je Zoran Mirković.

Fudbaleri uvek slabo odigraju jedno, a bolje drugo poluvreme, pa je pitanje novinara bilo kako ih naterati da odigraju dobro ceo meč.

- Ja bih bio najsrećniji kada ne bi trebalo da se teramo. Utakmica traje 90 minuta i ja im ponavljam iz nedelje u nedelju da svaki minut mora da se iskoristi da budeš koristan na terenu, da dobiješ svaki duel, da uteramo tu loptu u golu. To je suština fudbala i moja filozofija, kako sad, tako i kad igram sa drugarima ispred zgrade - dodao je.

Zaostatak sa Crvenom zvezdom je sada devet bodova.

- Sigurno nije prijatna situacija. Čak neprijatnija pre mesec dana ili dva meseca, što se tiče bodovnog zaostatka. Mi ne možemo da kalkulišemo kad smo u minusu, možemo samo da igramo naše utakmice maksimalno - rekao je Mirković.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Trener Partizana je govorio i o tome da li očekuje kiks rivala i reakciju posle remija bez golova sa Spartakom.

- To ne zavisi od nas, to zavisi od njih. Mi moramo da gledamo ono što radimo. Ja se nadam reakciji. Mi smo svi deo Partizana, oni su igrači Partizana, Partizan je veliki klub i to nosi pritisak sa sobom. Svako ko igra mora da nosi taj pritisak, ako ne može da ga nosi vrlo brzo ćemo se razići svi - dodao je Mirković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.