NADA UVEK POSTOJI: Mrkela je rekao šta očekuje protiv Liverpula, a odgovorio i na optužbe L'Ekipa!
Mitar Mrkela očekuje da Zvezda odigra bolje protiv Liverpula nego protiv PSŽ-a, Foto: Starsport©

Očekuje više nego protiv PSŽ-a

NADA UVEK POSTOJI: Mrkela je rekao šta očekuje protiv Liverpula, a odgovorio i na optužbe L'Ekipa!

Sportski direktor crveno-belih kaže da će i to biti dodatni motiv igračima

Objavljeno:

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela rekao je da je ubedljiv poraz od Pari Sen Žermena u Ligi šampiona udarac i opomena i da veruje da njegovi fudbaleru mogu da odigraju bolje u predstojećoj utakmici protiv Liverpula nego što su igrali u Parizu.

- Svakako da je taj poraz protiv PSŽ je jedan udarac i pomena. Verujem da igrači mogu mnogo bolje, pre svega otresitije da uđu u utakmicu. Oni su prošle godine pokazali da, kada je malo ko očekivao, da mogu da igraju protiv jakih protivnika, tako da očekujem da protiv Liverpula odigraju mnogo bolje nego što su protiv Pari Sen Žermena - rekao je Mrkela novinarima uoči puta u Englesku.

U prošlom kolu crveno-beli su ubedljivo poraženi u Parizu, 1:6. Upitan o šansi za gol, Mrkela je rekao da igrači moraju dobro da reaguju kada do njih dođu, ali da je o tome teško govoriti i da će se to videti na utakmici. Zvezdini fudbaleri Milan Rodić i Marko Marin su povređeni, a Mrkela je rekao da u timu ima dobrih igrača koji mogu da ih zamene.

Marko Marin i Milan Rodić nisu ni otputovali u Liverpul zbog povreda
Marko Marin i Milan Rodić nisu ni otputovali u Liverpul zbog povreda foto: Starsport©

- Povrede su sastavni deo fudbala i sa njima morate računati. Imamo mnogo dobrih igrača koji mogu da ih zamene svakao da su Rodić, reprezentativac, i Marin koji je u ovom kratkom periodu pokazao da je pojačanje, veliki nedostatak. Verujem u one igrače koji će izaći sutra - naveo je on.

Posle pisanja francuskog lista "L'Ekip" Zvezda je u centru skandala u vezi sa nameštanjem utakmice u Parizu i navodnu uplatu jednog od čelnika na poraz od pet golova.

- Razgovarali smo, znamo da smo savršeno čisti u celoj priči i uopšte se nismo obazirali na to - rekao je Mrkela.

Mitar Mrkela se osvrnuo i na pisanje francuskog 'L'Ekipa
Mitar Mrkela se osvrnuo i na pisanje francuskog "L'Ekipa" foto: Dragana Udovičić

Upitan da li će to biti motiv više, on je rekao da ne veruje, pošto su izlazak na "Enfild" i utakmica protiv Liverpula dovoljni motivi. Takođe, upitan da li je moguće da Zvezda ponovi podvig iz prošlog veka, kada je u bila jedini klub u Evropi koji je pobedio na Enfildu, Mrkela je rekao da sportisti uvek veruju u dobre rezultata i da nada uvek postoji.

- Mi smo u ovoj grupi autsajderi svesni smo toga i po budžetu i po učešću na velikim takmičenjima poslednjih godina, tako da sve što uradimo sigurno da će biti pozitivno - rekao je on.

Tunel na Enfildu uoči izlaska na teren izgleda zastrašujuće za protivnike, a upitan da li će se igrači Zvezde uplašiti, Mrkela je odgovorio:

- Kada se igrači dobro pripreme mislim da ništa ne može da ih poremeti.

Upitan i da li je strašniji tunel "Marakane", on je rekao da novinari to pitaju igrače Liverpula kada dođu u Beograd.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.