BLOKIRANI RAČUNI: Porodica poznatog menadžera ostala bez dinara!
Uroš Janković, Mateja Kežman, Adam Marušić i Sergej Milinković-Savić, Foto: Printscreen/Instagram/kezman888

akcija "čiste ruke"

BLOKIRANI RAČUNI: Porodica poznatog menadžera ostala bez dinara!

Uroš Janković u ekstradicionom zatvoru u Beogradu čeka na izručenje Belgiji

Objavljeno:

Brat i majka Uroša Jankovića, koji je uhapšen zbog optužbi da je u Belgiji učestvovao u nameštanju rezultata i pranju novca, pojavili se u crnogorskom tužilaštvu.

Crnogorski pravosudni organi ispitali su Uglješu Jankovića i njegovu majku kako bi dobili još dokaza u optužnici protiv Uroša Jankovića za pranje novca i nameštanje rezultata u Belgiji.

Brat i majka uhapšenog Uroša saslušani su u u Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici, gde im je predočeno da su im računi blokirani dok traje istraga.

- Tu je pokrenut krivični postupak pred nadležnim državnim organima Kraljevine Belgije. Ovde se saslušavaju Uglješa Janković i njegova majka, oni se saslušavaju po zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći u krivičnim stvarima Osnovnog suda Limburg, odeljenje Tomgeren, od 6. avgusta 2018 - rekao je advokat porodice Janković Velibor Marković za podgoričke Vijesti.

Mateja Kežman i Uroš Janković
Mateja Kežman i Uroš Janković foto: Printscreen/Instagram

Advokat je objasnio da Jankovići nisu okrivljeni, ali jesu osumnjičeni:

- Što se tiče Uglješe, on je detaljno izneo svoju odbranu, negirao je učešće u izvršenju krivičnih dela, a što se tiče majke - ona nije iznosila odbranu. Branila se ćutanjem, ali je objasnila da je to iz prostog razloga da svojim iskazom, pošto je reč o porodičnim stvarima, ne bi na bilo koji način ugrozila status svojih sinova.

Uroš Janković u ekstradicionom zatvoru u Beogradu čeka na izručenje Belgiji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.