PARTIZAN PODNOSI TUŽBU: Zahtevamo da nam se vrati novac!
Vladimir Vuletić, Foto: Filip Plavčić

PROFESOR VULETIĆ OBJASNIo

PARTIZAN PODNOSI TUŽBU: Zahtevamo da nam se vrati novac!

- Crvena zvezda je obavezu prema Partizanu za prodaju Nemanje Radonjića u Marsej ispunila u ponedeljak i račun nam je odblokiran - istakao je potpredsednik kluba iz Humske

Objavljeno: 19:40h

Račun Fudbalskog kluba Partizan odblokiran je nakon priliva sredstava od transfera Nemanje Radonjića iz Crvene zvezde u Olimpik iz Marseja.

Novac je odmah prosleđen crnogorskoj firmi “Bonum” na ime duga za tranfer Nikole Vujovića iz Mogrena u Partizan 2009. godine. Potpredsednik kluba iz Humske, Vladimir Vuletić, najavio je sa ciljem da se taj novac vrati crno-belima.

- Crvena zvezda je obavezu prema Partizanu za prodaju Nemanje Radonjića u Marsej ispunila u ponedeljak i račun nam je odblokiran. Čim je to uradila, predstavnik firme “Bonum” Branko Bošković je preko javnog izvršitelja skinuo novac sa našeg računa zbog potraživanja za transfer Nikole Vujovića. Mi smo zato spremili kontrameru. Podnećemo tužbu u kojoj zahtevamo da nam se taj iznos vrati dok se ponovljeni proces pred sudom ne završi - rekao je Vuletić, a preneo “Informer”.

Branko Bošković
Branko Bošković foto: EPA/Srđan Suki

On je dodatno pojasnio na čemu će crno-beli zasnivati postupak.

- Naša žalba Višem sudu na rešenje o izvršenju je usvojena, a ceo postupak će se ponoviti pred Prvim osnovnim sudom. Partizan je sada u dobroj poziciji da u svoju korist reši slučaj koji datira iz vremena kada je prethodna uprava vodila klub. Razlog je što Mogren nije mogao da bude tužilac u ovom procesa, jer je 2015. preneo potraživanje na firmu “Bonum” na osnovu naknade štete, a u tom trenutku visina potraživanja nije bila definisana. Sud je to utvrdio tek u januaru 2018 - dodao je Vuletić.

Prema njegovim rečima Partizan se trudi da posluje odgovorno.

- Svi sporovi koje vodimo su nastali pre 2014. godine, odnosno kada ovo rukovodstvo nije bilo na čelu kluba. Nama je ostalo samo da ispunimo obavezu za Jurija Vakulka prema Dnjepru. Prošli smo monitoring, prijavili obaveze, ništa ne krijemo od evropske kuće fudbala. Izdržavamo se uglavnom od transfera igrača, imamo mnogo manja sponzorska sredstva nego naš rival i u takvoj situaciji svaki dinar nam znači. Pokušavamo da se ponašamo odgovorno i domaćinski. FSS treba da nam prebaci i sredstva koja su stigla iz UEFA za učinak u Ligi Evrope i sa tim možemo mirno da sačekamo Novu godinu - zaključio je potpredsednik crno-belih.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.