FRANCUZI POKRENULI ISTRAGU: Meč između PSŽ-a i Zvezde na skeneru finansijskog tužilaštva! Crveno-beli čekaju UEFU!
Edison Kavani i Filip Stojković u Parizu, Foto: Starsport©

rešili da isteraju do kraja

FRANCUZI POKRENULI ISTRAGU: Meč između PSŽ-a i Zvezde na skeneru finansijskog tužilaštva! Crveno-beli čekaju UEFU!

Istragu, kojom bi trebalo da se utvrdi osnovanost za pokretanje sudskog postupka, pokrenuo je, po proceduri, državni tužilac finansijskog tužilaštva

Objavljeno: 09:53h

Istraga povodom dojave o eventualnom nameštanju meča između PSŽ i Crvene zvezde u Ligi šampiona je u toku prenose Novosti.

- U Francuskoj postoji princip tajnosti istražnog postupka da bi se obezbedio tok istrage. Možemo samo da vam potvrdimo da je ona u toku - odgovorili su na pitanje "da pojasne dokle se stiglo u ovoj aferi.

Druge pojedinosti, kao, na primer, u kom se stadijumu nalazi istraga, na osnovu čega je pokrenuta, kada se mogu očekivati njeni rezultati, kao i da li je francusko tužilaštvo tim povodom u kontaktu sa srpskim vlastima, iz navedenih razloga tajnosti, nisu mogli da navedu.

Istragu, kojom bi trebalo da se utvrdi osnovanost za pokretanje sudskog postupka, pokrenuo je, po proceduri, državni tužilac finansijskog tužilaštva. U tim slučajevima, prema francuskim zakonima, niko se posebno i pojedinačno ne obaveštava o njenom pokretanju. Zato nije obaveštena ni Crvena zvezda, kažu u Tužilaštvu.

Detalj sa meča PSŽ i Crvene zvezde
Detalj sa meča PSŽ i Crvene zvezde foto: Starsport©

Za to vreme, "Ekip", koji je pokrenuo celu priču, u svom jučerašnjem štampanom izdanju donosi novi tekst na tu temu, u kome insistira na tome da je Crvena zvezda preduzela korake u svoju odbranu. Tako se navodi da je operativni direktor Crvene zvezde Stefan Pantović došao u Pariz da bi prikupio pravne savete u okviru afere, jer klub želi da "odbrani svoje interese i reputaciju".

U tekstu se, takođe, prostor posvećuje i izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, za koga se, inače, ističe da je veliki navijač Zvezde, u kojoj između ostalog predsednik kaže da je veoma skeptičan prema optužbama ovog francuskog lista, da misli da one nisu osnovane, ali i da će se ispitati svi navodi, u punoj saradnji sa francuskom policijom i Interpolom.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić foto: Beta/Miloš Miškov

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.