VREME ZA PENZIJU? Milorad Mažić je sve češće na meti kritika, da li su pljuvači u pravu?
Milorad Mažić, Foto: Saša Pavlić Koky

SVUDA SAMO NAPADI

VREME ZA PENZIJU? Milorad Mažić je sve češće na meti kritika, da li su pljuvači u pravu?

Najnoviji udarac dolazi od Nemaca i Francuza

Objavljeno:

Sve češće može da se čuje kako je najbolji srpski sudija Milorad Mažić oštetio neku ekipu.

Poslednji takav udarac dolazi od Francuza i Nemaca zbog (ne)sumnjvih penala koje je dosudio na meču Lige nacija između ove dve selekcije.

Na utakmici 10. kola Superlige Srbije u Nišu između Radničkog i Partizana, Mažić nije dosudio jedanaesterac za crno-bele iako je bilo očigledno da fudbaler niškog tima igra rukom.

Povodom te utakmice oglasio se i Član Sudijske komisije i stalni komentator Arene sport Igor Radojičić koji je potvrdio da je Partizan oštećen na utakmici u Nišu.

Ništa manje na meti kritika Milorad Mažić nije ni u Ligi šampiona. Na utakmici PSV - Inter, odigranoj 4. oktobra, na kojoj su ga besni navijači gađali pivom, srpski sudija je imao mnogo grešaka koje mu na dušu stavljaju pre svih pristalice holandskog tima. Čak vlada mišljenje da je tako pogurao ekipu iz Milana ka pobedi.

Prvo je golmanu Intera Handanoviću dao samo žuti karton iako je loptu zaustavio rukom van šesnaesterca što bi nekom drugom bio signal za isključenje.

Na meti je bio i zbog izjednačujućeg gola milanskog tima, jer su mnogi smatrali da je trebalo da dosudi ofsajd Ikardiju pre nego što je Naingolan postigao gol.

Komentari na Tviteru posle utakmice između PSV-a i Intera bili su žestoki, a prednjačili su oni u kojima se tvrdi da je holandski tim oštećen kao i da je Milorad Mažić sramota za UEFA.

Ostaje nam da vidimo kako će Mažić suditi u budućnosti, a ukoliko se kritike nastave možda bi mogao da ode u sudijsku penziju.

Doduše, podržao ga je njegov kolega Raka Đurović, koji je u izjavi za SOS kanal plus poručio da je Mažić doneo ispravnu odluku kod penala za Francusku, posle čega je rešeo pitanje pobednika.

- Odlična odluka Mažića u atipičnoj situaciji. Matudi jeste nagazio Humelsa ali prekršaj pravi Humels. Zakasnelo startuje, ne dodiruje loptu nepropisno ometa i ruši napadača koji je u posedu lopte. Isto kao da ga je sapleo ili udario na neki drugi način - poručio je Đurović.

BONUS VIDEO:

(Sofija Vrebac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.