DANILO PANTIĆ OTVORIO DUŠU: Stavljen sam na stub srama kad sam otišao iz Partizana!
Danilo Pantić progovorio o odlasku iz Partizana, Foto: Dado Đilas

To će uvek pamtiti

DANILO PANTIĆ OTVORIO DUŠU: Stavljen sam na stub srama kad sam otišao iz Partizana!

Mladi fudbaler se prisetio najtežih trenutaka kroz koje je prošao u karijeri

Objavljeno:

Danas je vođa Partizana i miljenik navijača, ali ono što je najbitnije za Danila Pantića jeste da je vratio svoju karijeru na pravi put posle preranog odlaska u inostranstvo.

I dalje se dobro sećamo sage koja je trajala mesecima oko mladog veziste koji nije želeo da potpiše novi ugovor sa Partizanom zbog čega je bio šest meseci suspendovan od kluba, a posledica toga je da nije bio na Novom Zelandu deo tima koji je osvojio Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina.

Sa svega 19 leta se potom preselio u Čelsi, ali nije takoreći ni odradio nijedan trening sa "plavcima", već je odmah bio prosleđivan na pozajmice, najpre u Vitese, pa onda i u Ekscelzior.

Danilo Pantić se sa samo 19 godina našao u Čelsiju
Danilo Pantić se sa samo 19 godina našao u Čelsiju foto: AP

- Bilo je baš teško, nisam bio zreo, psihološki čini mi se i iza svoje generacije. Tamo se ništa ne prašta, premlad si, a počinješ da živiš neki potpuno drugačiji život. Trebalo je uklopiti se, adaptirati u hodu, a to baš i nije tako jednostavno - prisetio se tog perioda Pantić u intervjuu za "Novosti".

Posebno pamti kao lošu epizodu boravak u Arnemu, gde je imao i problema sa trenerom Vitesea.

- Tada se pojavljivalo i milion nekih stvari po medijima koje ja nisam izjavljivao. Trener mi je rekao da ne voli moj mentalitet i da zato ne dobijam ozbiljniju priliku, a kod nas je to interpretirano kao da ne voli Srbe. Da sam rekao tako nešto stao bih iza svojih reči, ali iskreno, nisam imao ni snage ni volje da demantujem sve što se tada pisalo.

Danilo Pantić nije imao prijatan doček kada se vratio u Humsku
Danilo Pantić nije imao prijatan doček kada se vratio u Humsku foto: EPA/Sedat Suna

I posle dve godine, ne stagniranja, nego klasičnog nazadovanja i lutanja, shvatio je kakvu je grešku napravio i da postoji samo jedan put da je ispravi.

- Prvi kontakt sa direktorom Ivicom Ilievom je ostvaren već u aprilu. Odmah sam rekao da sam za povratak u Partizan, spreman da krenem iz početka i pozajmica se realizovala u julu prošle godine - priča Pantić, a onda se setio i da je njegov povratak podigao prašinu.

- Ljudi veruju u sve što pročitaju i čuju, pa sam tako i ja stavljen na stub srama po odlasku iz Partizana. Bio sam čvrsto rešen da se vratim i pokažem svima da mogu znatno da doprinesem klubu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.