ZARIJA UMESTO LUTOVCA: Đorović poslao naknadni poziv, mladi srpski fudbaleri hoće pobedu za kraj kvalifikacija!
Mladi fudbaleri Srbije žele pobedom da završe kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, Foto: Starsport©

Oproštaj u Novom Sadu

ZARIJA UMESTO LUTOVCA: Đorović poslao naknadni poziv, mladi srpski fudbaleri hoće pobedu za kraj kvalifikacija!

Naši "Orlići" su se već plasirali na smotru najboljih evropskih reprezentacija

Objavljeno: 20:10h

Kapiten mlade fudbalske reprezentacije Srbije Vukašin Jovanović rekao je da njegova ekipa ima obavezu da odigra ozbiljnu utakmicu i protiv Jermenije, bez obzira na to što je već obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo.

- Ostvarili smo glavni cilj - izborili smo plasman na Evropsko prvenstvo. Ostaje žal što nismo pobedili Austriju, jer smo hteli da okončamo kvalifikacije sa stopostotnim učinkom, ali mislim da možemo da budemo zadovoljni - rekao je Jovanović, objavljeno je na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Mlada reprezentacija Srbije je, remijem protiv Austrije, kolo pre kraja kvalifikacija overila plasman na Evropsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Italiji i San Marinu. Pred izabranicima selektora Gorana Đorovića ostalo je još 90 minuta borbe i sutrašnji meč protiv Jermenije u Novom Sadu.

Naša mlada reprezentacija se kvalifikovala na EP u Italiji i San Marinu
Naša mlada reprezentacija se kvalifikovala na EP u Italiji i San Marinu foto: Starsport©

- Nezgodna su ekipa, a mi imamo obavezu da ponovimo odgovoran, ozbiljan pristup bez obzira na činjenicu da smo već obezbedili plasman - rekao je Jovanović.

On je naveo da će "mali problem" predstavljati loš teren u Novom Sadu.

- Ali, sve to ne može i ne sme da utiče na nas. Hoćemo da pobedom okončamo kvalifikacije i mislima se polako okrenemo ka onome što nas očekuje u Italiji i San Marinu - rekao je Jovanović.

Milan Gajić je među najiskusnijima u mladoj reprezentaciji Srbije
Milan Gajić je među najiskusnijima u mladoj reprezentaciji Srbije foto: Starsport©

I Milan Gajić je istakao da je njegova ekipa ostvarila veliki uspeh, kao i da će meč s Jermenijom biti prilika i za neke druge igrače da se pokažu.

- U prvom meču smo dominirali, propustili veliki broj prilika, a na kraju mogli da budemo i kažnjeni. U fudbalu odavno nema lakih rivala, nije to ni Jermenija. Tamo smo slavili minimalnim rezultatom, a sada želimo pobedom da zatvorimo kvalifikacije. Ovo će biti prilika i za neke igrače koji su imali manju minutažu da samo potvrde da Srbija ima veliki broj dobrih mladih, talentovanih igrača - rekao je on.

Goran Đorović je zbog povrede Lutovca naknadno pozvao Zaharija Lambulića
Goran Đorović je zbog povrede Lutovca naknadno pozvao Zaharija Lambulića foto: Starsport©

Zbog povrede selektor Đorović ne može da računa na Aleksandra Lutovca, a novo ime na spisku je Zarija Lambulić. Utakmica se igra sutra od 18.00.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.