MITROVIĆ NIJE ODREĐEN DA ŠUTIRA PENALE: Krstajić o rotaciji, Rumunima i odluci ko izvodi najstrožu kaznu!
Mladen Krstajić, Foto: Dado Djilas

Protiv konkurenta

MITROVIĆ NIJE ODREĐEN DA ŠUTIRA PENALE: Krstajić o rotaciji, Rumunima i odluci ko izvodi najstrožu kaznu!

Utakmica će biti mnogo važna

Objavljeno:

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da su mu svi igrači jednako bitni.

Takođe je najavio da će nastaviti praksu da ih rotira u svakoj utakmici.

- Možda okrenem novi list, ali ne gledam tako na stvari. Imam isto mišljenje o igračima i držim ih u istom rangu, da li to bio Dušan Tadić koji je najiskusniji ili neko ko je najmlađi. Ako mi jedan igrač treba danas, a drugi sutra, ne mogu da ih razdvajam da je neki manje, a neki više bitan. Svi su mi mnogo bitni. Gledaću i u budućnosti da rotiram - rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Bukureštu.

Do sada, Krstajić nije izveo isti sastav ni na jednoj utakmici od kada je preuzeo mesto selektora. Srbija će u nedelju od 15.00 igrati protiv Rumunije u četvrtom kolu Lige nacija.

- Utakmica će biti mnogo važna, kao što je bila i ona sa Crnom Gorom. Očekujemo da će biti teško i da će biti dobra utakmica. Poštujemo Rumuniju, koja ima kvalitet. Sada je zajedno sa nama glavni kandidat za prvo mesto. Disciplinovana i brza ekipa - kazao je Krstajić.

Po rečima selektora, njegova ekipa je i dalje nova i normalno je da se dešavaju greške.

- Dešavale su se i dobre i loše stvari do sada, tako će se i nastaviti. Ovo je nova, mlada ekipa i treba vremena da se uigra. Činimo sve da u svakoj utakmici budemo maksimalno angažovani i disciplinovani i da imamo što manje problema. Loše stvari gledamo da ispravimo i svedemo na minimum - rekao je Krstajić.

Selektor je upitan oko izvođenja penala, s obzirom na to da je na prošloj utakmici jedanaesterac izveo Aleksandar Mitrović, umesto Dušana Tadića.

- Znate ko izvodi penal, ali imam takvog kapitena koji je fleksibilan i može da izađe u susret kolegi - naveo je Krstajić uz osmeh.

Selektor A tima je čestitao kolegi iz mlade reprezentacije Goranu Đoroviću plasman na Evropsko prvenstvo.

- Zaista veliki uspeh. Sasvim je normalno da igrači iz mlade reprezentacije budu pozivani u A tim. To bismo uradili i sad da nije bilo utakmica, a u budućnosti će sigurno neki biti pozvani - dodao je on.

Reprezentacija Srbije vodi na tabeli Grupe četiri Lige C sa sedam bodova, dva više od drugoplasirane Rumunije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.