NI SERGEJ, NI MARUŠIĆ: Igrača koga je Murinjo gledao u Podgorici traži već cela Evropa, a koštaće 50 miliona!
Žoze Murinjo u društvu Predraga Mijatovića na utakmici Crna Gora - Srbija, Foto: AP

U njemu vidi rešenje

NI SERGEJ, NI MARUŠIĆ: Igrača koga je Murinjo gledao u Podgorici traži već cela Evropa, a koštaće 50 miliona!

Njegov klub je prošlog leta već odbio ponudu od 40 miliona za njega i traži mnogo više novca

Objavljeno:

Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo bio je u četvrtak uveče na tribinama stadiona "Pod Goricom" i posmatrao istorijski prvi duel fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Srbije.

Srpski fudbaleri slavili su 2:0, ali dan kasnije mediji u Evropi najviše bruje o dolasku čuvenog Portugalca na utakmicu i bave se kog igrača je to došao da gleda.

Mnogi su mislili da je zbog Sergeja Milinkovića Savića za koga je pokazivao interesovanje još letos, a potom se pojavila i priča o Adamu Marušiću, da bi svetski mediji sada izašli i sa trećim imenom.

Sergej Milinković Savić se pominje kao jedan od igrača za koje je zainteresovan Murinjo
Sergej Milinković Savić se pominje kao jedan od igrača za koje je zainteresovan Murinjo foto: Espreso.co.rs

Kako se navodi, u fokusu trenera Mančester junajteda bio je niko drugi do Nikola Milenković u čije kvalitete je lično želeo da se uveri Murinjo, pošto poslednjih godina nikako ne uspeva da pronađe adekvatnog štopera.

Lindelof, Smoling, Džons, Roho, pa i najstandardniji Bejli, svi su se pokazali kao nedovoljno pouzdanima i zato se traži novo rešenje, a Murinjo planira da prati situaciju sa centralnim defanzivcem Fiorentine pre nego što krene u konačan napad.

Nikola Milenković zaustavlja Stevana Jovetića
Nikola Milenković zaustavlja Stevana Jovetića foto: EPA/Boris Pejovic

Navodni Murinjo planira čak da na zimu dovede na šestomesečnu pozajmicu Andreasa Grankvista iz Helsingborga kako bi privremeno rešio problem, a onda na leto sa ponudom koja se ne odbija odveo Blekija na "Old Traford".

Repriza polufinala Svetskog prvenstva pred praznim tribinama u Rijeci. Kvota na Hrvate, koji su nedavno poraženi od Španije sa 6:0, je 2,65, dok je dvojka na Engleze 2,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Hrvatska - Engleska.

Sa druge strane mogao bi da ga pretekne Totenhem koji se sve više raspituje oko momka pred kojim je čitava budućnost, i koji igra neverovatno zrelo za svoje godine.

Nikola Milenković važi za budućeg najboljeg štopera Evrope
Nikola Milenković važi za budućeg najboljeg štopera Evrope foto: Reuters

"Pevci" će na kraju sezone sigurno ostati bez Tobija Alderveirelda kome ističe ugovor, pa traže njegovu zamenu, a izbor je pao na Srbina. Pogotovo im se dopada što u Fiorentini ume da igra u sistemu sa tri štopera, što je taktika koju često koristi i Maurisio Poketino.

Fiorentina zna kakvu "zlatnu koku" ima u svojim redovima, a prošlog leta je odbila čak 40 miliona od Atletiko Madrida. Ne bi trebalo smetnuti s uma da Milenkovića prate i Inter, Juventus i još neki veliki klubovi širom Evrope.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.