STIGLA PRESUDA ZA HULIGANA - FUDBALERA, IDE U ZATVOR NA DVA MESECA! Drugi plakao i molio za oproštaj!
Kokorin i Mamaev u napadu na Ukrajinca, Foto: Printscreen

ODVEZEN POLICIJSKIM AUTOM

STIGLA PRESUDA ZA HULIGANA - FUDBALERA, IDE U ZATVOR NA DVA MESECA! Drugi plakao i molio za oproštaj!

Siledžije su dobile "nagradu" za svoje ponašanje

Objavljeno: 21:40h

Stigla je i konačna presuda za Aleksandar Kokorina posle prvobitne kazne od 48 sati za prvobitno zadržavanje koje je izrečeno njemu i saučesniku Pavelu Mamaevu za koga još uvek odlučeno.

Igrač Zenita dobio je dvomesečnu kaznu zatvora zbog ponašanja 8. oktobra kada je zajedno sa svojim kolegom, fudbalerom Krasnodara prvo pretukao funkcionera ministarstva Denisa Paka i njegovog kolegu, a kasnije i jednog državljanina Ukrajine na parkingu.

Pavel Mamaev još uvek nije saznao svoju kaznu, pošto je kod njega situacija gora te će dobiti i veću kaznu nego igrač kluba iz Sankt Peterburga, jer se on tereti pored huliganizma i za rasistički napad.

Oglasio se i tužilac koji je podneo optužbu i već tada se znalo da im se "crno piše".

- Prekršaji su učinjeni sa velikom dozom okrutnosti. Izazvala ih je grupa ljudi, ne pojedinac. Mamajev je opasnost po društvo, postoji mogućnost da pobegne od pravde i izvrši pritisak na svedoke. Zato istraga traži od suda da im izrekne zatvorsku kaznu do zaključenja procesa - rekao je tužilac.

Napadnuti funkcioner ministarstva Denis Pak kazao je šta se dogodilo u tom napadu na njega i kolegu.

- Seo sam za sto i sačekao kolegu. Za drugim stolom počela su ruganja i rasisitčki povici. Pevali su pesmu korejskog izvođača. Kolega ih je zamolio da prestanu s maltretiranjem, a onda su došla su još dvojica i počeli da nas udaraju. Bio sam pretučen u naletu nacionalističke mržnje - ispričao je Pak.

Fudbaler Zenita Kokorin koji je prvi saznao svoju "sudbinu" nije se previše potresao jer je očekivao ovakvu kaznu, a i verovatno će se žaliti na nju, a ceo slučaj bio je gotov za tri minuta.

Njegov saučesnik i igrač Krasnodara Pavel Mamaev molio je sudiju i kroz suze je tražio da ga ne osudi.

- Sam sam se prijavio istražnim organima, nisam bežao, nisam se krio. Nisam pretukao Paka. Molim vas, nemojte me lišiti slobode jer će Krasnodar raskinuti ugovor sa mnom. Spreman sam da sarađujem, da predam pasoš, neću da se krijem, neću da bežim. Želim da se javno izvinim žrtvama. Nisam smeo to sebi da dozvolim. Hoću da se iskupim za svu moralnu i materijalnu štetu - rekao je Mamaev.

Očekuje se da Pavel svoju kaznu sazna u toku večeri, dok je Kokorin policijskim automobilom odvezen u zatvor u kojem će odslužiti kaznu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.