ISTORIJA JE ISPISANA: Srbija slavila u prvom duelu sa Crnom Gorom, junaci nacije - Žule i Mitrogol!
Fudbalska reprezentacija Srbije, Foto: FOTO: Starsport

LIGA NACIJA, 3. kolo

ISTORIJA JE ISPISANA: Srbija slavila u prvom duelu sa Crnom Gorom, junaci nacije - Žule i Mitrogol!

Tumbaković isključen, čarobna saradnja Mitra i SMS-a

Objavljeno: 23:01h

Istorijska pobeda reprezentativaca Srbija u trećem kolu Lige nacija! Orlovi su u Podgorici savladali selekciju Crne Gore u prvom međusobnom duelu rezultatom 2:0 (1:0). Čovek odluke je bio fantastični Aleksandar Mitrović, koji je sa dva gola zaslužio epitet junaka utakmice.

Vrlo loš fudbal je viđen u prvih 15 minuta, samo jedan šut ka golu i potpuno bezidejne obe ekipe, ali nesmotren potez Filipa Stojkovića skupo je koštao Sokolove. Tadić je izuzetno proigrao Milana Rodića, koga je sa leđa povukao kolega iz crveno-belog tabora FIlip Stojković i sudija Roki je pokazao na belu tačku.

Aleksandar Mitrović je rutisnki iz penala savlado Petkovića i Srbija je došla do prednosti. Usledila je bolja igra izabranika Mladena Krstajića, mogli smo da dupliramo prednsot, ali Tadić nije pogdio iz izgledne šanse.

Stadion pod Goricom
Stadion pod Goricom foto: Beta

U drugom periodu Crna Gora je zaigrala bolje Tumbaković je uveo Marka Jankovića umesto Filipa Stojkovića, Sokolovi su imali terensku inicijativu, čak su dobro zapretili i preko Jovetića i Bećiraja, ali Dmitrovič je ostao nesavldana.

Krstajićeva ekipa se probudila, Tadić je ponovo promašio zicer koji nam se, na sreću, nije obio o glavu. Mitrović je sve uradio odlično i asistirao uz malo sreće, ali kapiten Orlova nije uspeo da duplira prednost.

Konačnu reč dali su naši momci u 80. minutu. Prelepa akcija Srbije: Živković je poslao pas u kazneni, Sergej je šmekersi petom asisitrao za Aleksandara Mitrovića koji je po drugi put pogdio metu!

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja sa ovog meča, kao i ona od pre istog mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

KRAJ! Pobeda Srbije!

80' - Srbija je vodi 2:0 u Podgorici!! Sjajna akcija Srbije: Živković je poslao pas u kazneni, Sergej šmekersli petom asistirao za Aleksandara Mitrovića koji je po drugi put pogdio metu!!!

79' - Sergej Milinković Savić je zamenio Mijata Gaćinovića

78 ' - Sudija Roki isključio je Ljubišu Tumbakovića zbog protesta. Beograđanin je uz aplauze ispraćen sa terena.

71' - Debi Branka Jovičiča u dresu Srbije! Zvezdina "radilica" zamenila je Sašu Lukića

65' - Terenska inicijativa Crnogoraca, ali bez opasnosti po gol Dmitorovića

55' - Stopostotna prilika za Srbiju i novi promašaj Tadića, Mitrović je sve uradio odlično i asistirao uz malo sreće, ali kapiten Orlova nije uspeo da duplira prednost

49' - Opasno, opasno...Bećiraj je inteligentno pokušao da iznendi Dimitrovića sa 25 metara, ali lopta je otišla malo pored stative

46' - Tumbaković je izveo Filipa Stojkovića, a na teren je istrčao Partizanov fudbaler Marko Janković

45' - Kraj prvog poluvremena! Srbija nije briljirala, ali vodi zahvaljujući sigurnoj realizaciji jedanaesterca Aleksandra Mitrovića. Mogao je na isteku prvih 45 minuta napadač naše reprezentacije da ponovo pogodi mrežu, al sudija Roki je svirao faul u napadu.

39' - Malo uzbuđenja ispred gola Srbije, treći korner za Crnogorce, ali bez promene rezultata

35' - Žuti karton za kapitena reprezentacije Srbije Dušana Tadića

30' - Velika šansa za Srbiju, posle lepe timske akcije Živković je centrirao, golman Petković je loše reagovao, a na loptu je naleteo Dušan Tadić, ipak, golman crnogorske reprezentacije je odlično reagovao i tako sačuvao mrežu

28' - Crna Gora još nije uputila šut ka golu Marka Dmitrovića

18' - 1:0 za Srbiju!!!! Aleksandar Mitrović je siguran sa bele tačke!!! Kao iz vedra neba Srbija je povela, 15 minuta bez uzbuđenja, samo jedan udarac ka golu, ali ipak dolazimo do prednosti. Nesmotrenost filipa Stojkovića koštala je Sokolove primljenog gola.

17 ' - Penal za Srbiju! Filip Stojković je napravio očigledan prekršaj u kaznenom i sudija Roki je opravdano dosduio nastrožu kaznu.Zvezdin fudbaler je dobio žuti karton za start nad svojim klupskim saigračem Milanom Rodićem.

10' - Vrlo loš fudbal gledamo za sada

5' - Bez većih uzbuđenja

1' - Utakmica je počela

Predsednik FSS-a Slaviša Kokeza i Dejo Savićević
Predsednik FSS-a Slaviša Kokeza i Dejo Savićevićfoto: Espreso.co.rs

20:42 -Tuča pred meč na tribinama stadiona u Podgorici. Ceo incident se dogodio u delu gde su smešteni najverniji navijači Crne Gore, a prema prvim informacijama došlo je do tuče između simpatizerima iz Nikšića i Cetinja.

20.36 - Stigao je i Žoze Murinjo. U društvu je sa Peđom Mijatovićem.

Žoze Murinjo
Žoze Murinjo foto: V.T.

19.40 - Poznati su sastavi:

CRNA GORA (4-2-3-1): Petković - Stojković, Simić, Tomašević, Vešović - Šćekić, N. Vukčević - Marušić, Jovetić, Jovović - Bećiraj.

Klupa: Mijatović, Ljuljanović, Radunović, Kopitović, Janković, Mugoša, Zorić, Kajević, Mirković, Kosović, Ivanić, Klimenta.

SRBIJA (4-2-3-1): Dmitrović - Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić - Maksimović, Lukić - Gaćinović, Tadić, A. Živković - Mitrović.

Klupa: Rajković, Jovanović, Spajić, Prijović, Vuković, Jovičić, Kostić, Radonjić, Milinković Savić, Miletić

19.13 - Milo Đukanović i Dejo Savićević sede zajedno na utakmici.

1 / 2 Foto: Espreso.co.rs

19.10 - Podsetimo se i sinoćnjeg provoda u koji su fudbaleri Srbije i Crne Gore otišli zajedno.

Reprezentativci zajedno u provodu
Reprezentativci zajedno u provodu foto: Instagram

18.57 - Crnogorska policija poslednjih nedelju dana pozivala je više desetina srpskih navijača iz Podgorice i Bara pred utakmicu fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Srbije kako bi, prema pisanju crnogorskih medija, pisano garantovali da neće prisustvovati meču na stadionu Pod Goricom. Lokalna "Borba" prenosi da su privođene osobe prepoznate kao pristalice Crvene zvezde, Partizana i Srbije i svi su morali da potpišu da neće uživo gledati prvi, istorijski duel dve selekcije. Navijači su potvrdili da su pozivani u policiju zbog utakmice. Više o tome pročitajte OVDE.

Pogledajte kako se okupljaju navijači Crne Gore u centru grada.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.