NAJBOLJI MLADI IGRAČ SVETA, A TOLIKO SKROMAN: Dame i gospodo, ugledajte se na Kilijana Mbapea!
Iako je veoma mlad Francuz priča veoma zrelo za svoje godine, Foto: Reuters

na naslovnoj strani tajma

NAJBOLJI MLADI IGRAČ SVETA, A TOLIKO SKROMAN: Dame i gospodo, ugledajte se na Kilijana Mbapea!

Nasmejana "kornjačica" nastavlja da oduševljava planetu

Objavljeno: 17:55h

Američki nedeljnik Tajm naslovnu stranu najnovijeg broja posvetio je simpatičnoj super zvezdi Pari sen Žermena - Kilijanu Mbapeu.

Uobičajana pojava u fubalskom svetu je da kada se mladi igrač domogne astronomskih cifra i postane zvezda svetskih razmera, uobrazi, zaboravi odakle je došao i prikloni se vrednostima modernog sveta. Naravno, postoje izuzeci, a pravi primer kako se ponaša mladi uspešni fudblaer je Kilijan Mbape. Najbolji mladi igrač planete i neko ko pleni svojom pojavom pred Svetsko prvenstvo u Rusiji odlučio je da se odrekene dnevnica Fudbalskog saveza Francuske (oko 480.000 evra) u korist jedne humanitarne organizacije, a to je bio povod ulgednom Tajmu da napravi intervju sa 19-godišnjem krlinim napadačem PSŽ-a.

- Ne mora niko da mi plati kako bih branio boje svoje zemlje. Uostalom, zarađujem dovoljno. Baš dosta novca, zbog čega da smatram važnim da pomognem onima kojima je pomoć istinski potrebna. Onima koji pate, muče se, bolesni su... Za ljude kao što smo mi fudbaleri i reprezentativci to je ništa, neće ni na koji način da mi promeni život, ali može njihov - skromno je počeo Mbape.

Nastavio je u dahu osvajač zlatne medalje na Mundijalu:

- Sve što sam radio činio sam sa zadovoljstvom, osećao sam se privilegovanim kad pomažem nekom. Teško je kad si nemoćan, zato razumem ljude sa posebnim potrebama, želim da im pokažem da i oni mogu da se bave sportom, baš kao i mi.

Mbape je prešao iz Monaka u Pariz za ogromnih 180.000.000 evra i od tada mu karijera ide samo uzlaznom putanjom.

- Život mi se okrenuo naglavačke dolaskom u PSŽ. Srećan sam, živim život punim plućima, kako sam oduvek sanjao. Mada, često mislim da sam nešto od života propustio, jer nisam proživeo trenutke kao, da se tako izrazim, normalni ljudi tokom perioda adolescencije, pod čime podrazumevam izlaske sa drugarima, uživanje, provod...

Francuz je istakao tri kriterijuma koja prema njegovom mišljenju čine pravo čoveka i sportistu.

- Shvatio sam da su najveće sportske zvezde i najveći fudbaleri, zapravno, skromni. Oni najviše poštuju ljude, mada uvek moraš da zadržiš malo lucidnosti u sebi. A da bi bio pravi čovek potrebno da se uspostaviš tri kriterijuma: poštovanje, skromnost i lucidnost - zaključio je Kilijan.

Jedini fudbaler u istoriji, koji je postigao više golova do svoje 20 godine u kluspkoj i reprezentativnoj karijeri, od mladog francuskog reprezentativca je legendarni Ronaldo (Zuba).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.