UPRAVA ČELSIJA TERA NAVIJAČE U AUŠVIC: Neće više biti "neinformisanih neznalica" na tribinama
Navijači Čelsija, Foto: EPA/Sean Dempsey

JEDINSTVENA KAZNA

UPRAVA ČELSIJA TERA NAVIJAČE U AUŠVIC: Neće više biti "neinformisanih neznalica" na tribinama

Ovako nešto se ne pamti u fudbalskom svetu

Objavljeno:

Uprava Čelsija rešila je da primeni jedinstvenu kaznu na navijače kluba.

Umesto kazne, uslediće edukacija. Pristalice londonskog tima koje su suspendovane i kojima je zabranjen ulaz na "Stamford Bridž" imaće mogućnost, da umesto da izgube pretplatnu kartu zbog rasističkih parola i provokacija Jevreja posete Aušvic i informišu se o zločinima nacista.

- Ako ih samo kaznimo, ostaće neinformisane neznalice, bez šanse da shvate šta su učinili. U prošlosti smo ih kažnjavali zabranom tri godine, sada imaju opciju, da u organizaciji kluba, u pratnji naših ljudi shvate na licu mesta šta je to loše što su uradili i kakav se užas krije iza takvih povika i uvreda - rekao je Brus Bak, predsednik kluba.

Roditelji vlasnika Čelsija Romana Abramoviča su Jevreji, a on je dugogodišnji predsednik Društva rusko-jevrejskog prijateljstva, a od skoro je dobio i izraelsko državljanstvo.

Do sada su čelnici Čelsija nekoliko puta posle pregledavanja snimaka kažnjavali navijače zbog rasističkih ispada. Jedan od tih incidenata je i kada su iz metroa izbacili Parižanina Sulejmana Sulu uz uzvike "Mi smo rasisti i to nam se sviđa".

Osuđeni su i morali da plate novčanu kaznu od 10.000 funti, a desetine navijača su zbog skandiranja na mečevima protiv Totenhema ostali bez godišnje karte i zabranjeno im je prisustvo utakmicama. Sada će moći da se edukuju, a ovakva kazna se ne pamti u fudbalskom svetu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.