ZBOG PENALA U ZATVOR? Srđan Obradović dobio plavu kovertu iz Višeg javnog tužilaštva!
Srđan Obradović, Foto: Saša Pavlić Koky

PROCES POČINJE

ZBOG PENALA U ZATVOR? Srđan Obradović dobio plavu kovertu iz Višeg javnog tužilaštva!

Tereti se za zloupotrebu javnog položaja

Objavljeno:

Posebno odeljenje Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, podiglo je optužni predlog protiv Srđana Obradovića (42), fudbalskog sudije iz Jagodine, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja. Optužnica je, kako prenose Novosti, prosleđena Višem sudu, Posebnom odeljenju, koje će zakazati glavni pretres.

Arbitar na travnatom trenu se sumnjiči da je početkom maja na fudbalskoj utakmici u Subotici, između fudbalera Spartaka i niškog Radničkog, iskoristio svoj službeni položaj. To je, kako se sumnja, učinio tako što je favorizovao domaći tim, odnosno subotički Spartak, i time ih stavio u povoljniji položaj u odnosu na protivnika.

Dan po izlasku iz jednomesečnog pritvora u Okružnom zatvoru u Novom Sadu, Obradović je 12. juna u eksluzivnom razgovoru za Novosti, kazao da je u tom trenutku video penal, i zbot toga je svirao kazneni udarac.

Srđan Obradović
Srđan Obradović foto: Printscreen/Youtube/Glas Borbe

- Na mestu na kom sam stajao, video sam da je ruka igrača bila spuštena, i zato sam mislio da je bilo igranje rukom, i latio se pištaljke. U momentu kada sam dosudio kazneni udarac, prišao mi je kapiten Radničkog i pitao, nešto u smislu, da li sam siguran da je bio penal, na šta sam mu odgovorio da jeste, jer sam video igranje rukom.

Obradović je tada, mesec dana posle fudbalskog meča, kazao da bi, i kada bi se i tada našao na istoj poziciji na terenu i video identičnu situaciju, sigurno ponovo svirao penal.

Podsećamo, meč između subotičkog Spartaka i Radničkog iz Niša odigran je 13. maja u Subotici, a buru u javnosti izazvao je potez sudije koji je ekipi iz Niša dosudio penal, za koji se jasno videlo da nije postojao. Derbi na subotičkom stadionu završen je pobedom domaćina rezultatom 2:0. Obradović je dosudio igranje rukom, iako je lopta igraču gostujućeg tima prošla kroz noge.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.