PEĐA MIJATOVIĆ PRED OKRŠAJ CRNE GORE I SRBIJE: Tumba bolje zna srpske igrače nego Krstajić crnogorske!
Predrag Mijatović o duelu Crne Gore i Srbije, Foto: Saša Pavlić Koky

Neće propustiti

PEĐA MIJATOVIĆ PRED OKRŠAJ CRNE GORE I SRBIJE: Tumba bolje zna srpske igrače nego Krstajić crnogorske!

Bivši reprezentativac zajedničke države će gledati sa tribina ovu utakmicu

Objavljeno:

Nekada se proslavio noseći plavi dres zajedničke države, a sada će Predrag Mijatović biti u zanimljivoj situaciji na stadionu "Pod Goricom" u četvrtak uveče.

Legendarni bivši as Reala, Valensije, Partizana, biće na tribinama u Podgorici i gledaće prvi i istorijski duel između Srbije i Crne Gore u okviru 3. kola Lige nacija.

- Biće jako zanimljivo, iz svih mogućih uglova - za nas koji dolazimo sa strane, za navijače reprezentacija Crne Gore i Srbije, ali i za same aktere, kako na terenu tako i na klupama. Očekujem interesantnu fudbalsku priču i ono što najviše priželjkujem jeste da sve protekne u najboljem redu. Ne mislim pri tom na rezultat, već na ambijent na stadionu za koji se nadam da će biti vrhunski i pravi sportski. Verujem da će se odigrati utakmica u kojoj će se svako pomiriti sa postignutim rezultatom, što je i najvažnije u sportu - rekao je Mijatović za "Vijesti".

Predrag Mijatović je slavu stekao noseći dres zajedničke države
Predrag Mijatović je slavu stekao noseći dres zajedničke države foto: Profimedia

U javnosti je Srbija odavno proglašena za favorita u ovom susretu, ali čuveni Mijat ne misli tako.

- Mislim da su šanse izjednačene, svaka reprezentacija ima svoj kvalitet i svoje šanse. Na strani Srbije je iskustvo, pre svega igranja na Svetskom prvenstvu, u pitanju je reprezentacija koja je minulih godina uspela da ‘zakači’ neko veliko takmičenje. Crna Gora nikad nije igrala na Svetskom ili Evropskom prvenstvu i ima veliki motiv i želju da to uradi prvi put. Možda je Liga nacija prava prilika. Crna Gora je do sada već pokazala da može da igra sa jakim reprezentacijama, a ono što je nedostajalo jeste taj završni korak. Eventualna pobeda protiv Srbije značajno bi pomogla u tom shvatanju da se može otići na Evropsko prvenstvo - kaže Mijatović.

Mijatović veruje da je Ljubiša Tumbaković prednost crnogorske reprezentacije
Mijatović veruje da je Ljubiša Tumbaković prednost crnogorske reprezentacije foto: EPA

Bivši jugoslovenski reprezentativac ističe i koje su to prednosti "Sokolova" protiv "Orlova" uz apostrofiranje selektora Tumbakovića.

- Domaći teren, veliki motiv i želja da se konačno ode na veliko takmičenje, ali isto tako i kvalitetni igrači koji mogu da odluče utakmicu. Mislim da je Crna Gora tu u prednosti, jer Ljubiša Tumbaković, moj nekadašnji trener u Partizanu, bolje poznaje reprezentativce Srbije nego što Mladen Krstajić poznaje crnogorske fudbalere. Tumbino fudbalsko iskustvo može da bude od presudnog značaja, ali, sa druge strane, možda i ne mora ništa da znači, jer fudbal je čudan i nepredvidiv, a dešavanja na terenu i krajnji rezultat zavise od mnogo faktora.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Vijesti.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.