ZVEZDA SAMO NIŽE REKORDE: 37 mečeva zaredom su crveno-beli zatresli protivničku mrežu!
Fudbaleri Zvezde ispod severne tribine, Foto: Starsport©

čestitamo

ZVEZDA SAMO NIŽE REKORDE: 37 mečeva zaredom su crveno-beli zatresli protivničku mrežu!

Aktuelni niz najduži je od raspada SFR Jugoslavije, a prethodni rekord iznosio je 33 meča i ostvarile su ga dve generacije: prva, od 29. oktobra 2000. do 2. novembra 2001. godine, i druga, od 25. septembra 2016. do 27. avgusta 2017. godine

Objavljeno:

Duel između Zemuna i Crvene zvezde je 37. uzastopni u domaćem prvenstvu u kojem je šampion Srbije makar jednom zatresao mrežu rivala, a pred izabranicima Vladanа Milojevića kapituirali su golmani šesnaest klubova.

Impresivni niz počeo je posle poraza u Kruševcu 1. oktobra 2017. godine od Napretka, a u međuvremenu su Zvezdini igrači na četiri duela postizali pogotke protiv Spataka, dok su tri puta teren, sa makar jednom loptom u mreži, napuštali Zemun, Mladost, Napredak, Partizan, Vojvodina, Čukarički, Voždovac i Radnički.

Ričmond Boaći
Ričmond Boaći foto: Starsport©

Aktuelni niz najduži je od raspada SFR Jugoslavije, a prethodni rekord iznosio je 33 meča i ostvarile su ga dve generacije: prva, od 29. oktobra 2000. do 2. novembra 2001. godine, i druga, od 25. septembra 2016. do 27. avgusta 2017. godine.

Miodrag Grof Božović
Miodrag Grof Božović foto: Dado Đilas

Upravo prvi niz od 33 duela sa najmanje jednim pogotkom na meču jedini je koji je pre sadašnjeg trajao duže od godinu dana, ali je duelom u Zemunu i po tom segmentu oboren rekord, pa Crvena zvezda već sad može da se pohvali da 373 dana nije odigrala meč u Superligi bez postignutog pogotka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.