DMITROVIĆ I MILENKOVIĆ: Nedostajaće nam Kolarov i Matić, ali imamo dosta kvalitetnih fudbalera!
Marko Dmitrović, Foto: Beta/Branislav Božić

JASNI PRED CRNU GORU I RUMUNIJU

DMITROVIĆ I MILENKOVIĆ: Nedostajaće nam Kolarov i Matić, ali imamo dosta kvalitetnih fudbalera!

- Oni mogu svakoj selekciji da naprave problem, a to znači da moramo da uđemo u meč maksimalno skoncentrisani. Daćemo sve od sebe kako bismo obradovali navijače - zaključio je Milenković

Objavljeno: 16:46h

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Marko Dmitrović i defanzivac Nikola Milenković priznali je da je veliki hendikep izostanak Aleksandra Kolarova i Nemanje Matića za utakmice protiv Crne Gore i Rumunije u Ligi nacija, ali i da postoje zamene da ih nadomeste.

- Sigurno je da će nam nedostajati. Radi se o dva kapitena i najbolja igrača, ali u ekipi imamo dosta kvalitetnih fudbalera koji su spremni da nadomeste njihov izostanak. I ko god da istrči na teren u Podgorici siguran sam da će i na individualnom i kolektivnom planu dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat - rekao je Dmitrović novinarima u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Čuvar mreže španskog Eibara ističe da Srbija ide na pobedu u Podgorici u, kako je naglasio, specijalnoj utakmici.

- Svi dobro znamo, bili smo u zajedničkoj državi. Imam u Crnoj Gori mnogo prijatelja, ali ovo je takmičarska utakmica i motiv više za nas da idemo na pobedu i ispunimo cilja, a to je prvo mesto u grupi Lige nacija.

Dmitroviću, koji bi trebalo da brani treći meč u nizu kao naslednik Vladimira Stojkovića, najveća opasnost preti od napadača Monaka Stevana Jovetića. - Nisam imao priliku da igram protiv njega, ali sigurno spada u red velikih igrača. Ne znam da li će biti spreman za utakmicu, ali smo čuli da izlazi iz povrede i da bi trebalo da igra. Nema sumnje da igra Crne Gore dosta zavisi od njega, ali mislim da je najvažnije da mi budemo na našem nivou. Ako tako bude onda verujem da možemo do pobede - rekao je Dmitrović i dodao da očekuje pun stadion i pravi ambijent.

Nikola Milenković
Nikola Milenković foto: Starsport©

Defanzivac Fiorentine Nikola Milenković, takođe, priželjkuje svih šest bodova u Crnoj Gori i Rumuniji. - Pred nama su dve utakmice koje sigurno neće biti ni malo lake, ali idemo u Podgoricu i Bukurešt sa ambicijom da pobedimo. Nedostajaće nam dva naša najiskusnija igrača, Kolarov i Matić, ali verujem u naš kolektiv i ekipu koja želi da napreduje posle svakog okupljanja - kaže Milenković. Crnogorci su veliki optimisti, upravo zbog odsustva Kolarova i Matića najavljuju pobedu, ali se Milenković ne obazire previše na to. - Njihovo je pravo da tako pričaju, a mi gledamo samo nas i da se spremimo na najbolji mogući način - poručuje Milenković, uz konstataciju da očekuje "paklenu atmosferu, ali da su isključivo fokusirani na teren."

Aleksandar Kolarov
Aleksandar Kolarov foto: Dado Đilas

Za Crnu Goru kaže da je dobra selekcija sa nekoliko odličnih pojedinaca. - Oni mogu svakoj selekciji da naprave problem, a to znači da moramo da uđemo u meč maksimalno skoncentrisani. Daćemo sve od sebe kako bismo obradovali navijače - zaključio je on. Utakmica između Crne Gore i Srbije igra se u četvrtak od 20.45 u Podgorici, a gostovanje u Bukureštu je tri dana kasnije od 15 sati.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.