NISU SAMO MATIĆ I KOLAROV: Srbija ostala bez još jednog igrača pred Crnu Goru i Rumuniju!
Foto: Starsport©

LOŠE VESTI

NISU SAMO MATIĆ I KOLAROV: Srbija ostala bez još jednog igrača pred Crnu Goru i Rumuniju!

Mladen Krstajić je održao pres konferenciju u Kući fudbala u Staroj Pazovi i otkrio da će Žoze Murinjo gledati meč u Podgorici

Objavljeno: 19:25h

Fudbalska reprezentacija Srbije u predstojećim mečevima u Ligi nacija protiv Crne Gore i Rumunije igraće definitivno bez kapitena Aleksandra Kolarova, zamenika Nemanje Matića, ali i bez Nenada Krstičića.

Kako je na konferenciji za medije rekao selektor Mladen Krstajić Matić je povređen i ostao je u Engleskoj, Kolarov je došao na preglede i sutra se vraća u Rim, a Krstičić je došao prehlađen.

Novo ime na spisku je Nemanja Miletic iz Partizana.

Što se tiče očekivanja od predsotjećih utakmica selekrtor Krstajić je bio škrt na rečima:

- Ova utakmica sa Crnom Gorom nam je veoma bitna. Nju moramo da odradimo kako treba, a za posle ćemo da vidimo. Prioritet nam je da se igrači psihički i fizički oporave i da imam sve fudbalere na raspolaganju. Ne želim da pričam o tome ko bi mogao u narednom periodu da zameni ove prevotimce koji nedostaju - zaključio je Krstajić.

Upitan zašto umesto Kolarova i Matića nije pozvao Duška Tošića i Luku Milivojevića, ako je već izgladio odnose sa njima, jer igraju upravo na njihovim pozicijama, Krstajić je rekao.

Luka Milivojević
Luka Milivojević foto: Dado Đilas

- Mislim da smo prevazišli ta pitanja i odgovore, dovoljno je rečeno što se tiče tih stvari. Matić i Kolarov su pozvani kao i ostala 22 igrača. Pozvan je Miletić koji pokriva desnog beka i štopera, a Matić i Kolarov imaju svoje zamene, ne bih više o tome - odgovorio je Krstajić.

Jedina alternativa na levom beku je Milan Rodić, a novinare je zanimalo da li postoji plan u slučaju njegove eventualne povrede ili suspenzije.

- Naravno da imamo plan - a na dodatno pitanje da li može da kaže koji, Krstajić je uz osmeh odgovorio: "Teško".

Milan Rodić
Milan Rodić foto: Starsport©

Selektor je naveo da je atmosfera u ekipi bitna, a upitan da li bi bio zadovoljan sa četiri boda iz dve utakmice, kazao je da mu je bitno da se prva obavi kako treba.

- Uvek sam gledao prvu utakmicu koja dolazi, a to je Crna Gora. Bitno je da se maksimalno spremimo - dodao je.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore
Fudbalska reprezentacija Crne Gore foto: Fonetap

Utakmicu sa Crnom Gorom nazvao je istorijskom.

- Mnogo bitna, istorijska utakmica, i za njih i za nas, posebno zbog svega što se dogodilo i politike.... Treba da gledamo sportski i želimo pobedu. Mnogo važna utakmica za obe države, a mi ćemo gledati da sve prođe sportski ne terenu. Igrači su maksimalno spremni i angažovani i imaju kvalitet da nadomeste iskustvo igrača koji nedostaju - istakao je Krstajić.

Ljubiša Tumbaković
Ljubiša Tumbaković foto: Reuter/Stevo Vasiljevic

Posebne reči hvale imao je za selektora Crne Gore Ljubišu Tumbakovića.

- Tumbaković je čovek koji mi je mnogo pomogao u fudbalskoj karijeri, to ne mogu nikad da zaboravim. Bila mi je čast da sam radio sa takvim trenerom. Danas smo, da kažem, kolege, iako tako ne mogu da ga nazovem jer je on meni bio i ostao šef. Gradim svoju karijeru, a on mi je

kao čovek i trener mnogo značio - rekao je Krstajić.

Srbija gostuje Crnoj Gori u Podgorici 11. oktobra od 20.45, dok je meč sa Rumunima na programu 14. oktobra od 15 sati.

Poslušajte sve što su rekli selektor i novi, prinudni kapiten Dušan Tadić.

Takođe, održan je i prvi trening naše reprezentacije u sklopu priprema za te mečeve, a kakva je atmosfera bila pogledajte u našoj galeriji i na video snimku koji smo dobili posredstvom našeg reportera sa lica mesta.

1 / 9 Foto: Espreso.co.rs

Pogledajte i snimak:

Inače, Aleksandar Mitrović nije prisustvovao treningu zbog meča protiv Arsenala koji je Fulam igrao u nedelju popodne. Nažalost, poražen je sa visokih 1:5. On će se na terenu saigračima iz reprezentacije pridružiti u utorak.

Takođe, trener Mančester Junajteda Žoze Murinjo će gledati utakmicu Crna Gora - Srbija u Ligi nacija, otkrio je selektor Krstajić. Sa njim će verovatno u Podgoricu doći i povređeni zamenik kapitena Nemanja Matić.

Murinju je ovo treći put u poslednje vreme da gleda Srbiju, pošto je posmatrao meč protiv Hrvatske u Beogradu i Austrije u Beču.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.