RONALDINJO GA JE MALTRETIRAO: Krkić otkrio drugu stranu karijere i šta ga je sprečilo da bude Mesijev naslednik!
Foto: Profimedia

otvorio dušu

RONALDINJO GA JE MALTRETIRAO: Krkić otkrio drugu stranu karijere i šta ga je sprečilo da bude Mesijev naslednik!

Pritisak na Krkića bio je ogroman, a i u Španiji su mnogi smatrali da su dobili zvezdu koja će očarati svet

Objavljeno:

Špansko-srpski napadač Bojan Krkić, dao je intervju u kome je otkrio kroz šta je prolazio dok se nalazio u Barseloni.

Gledali su ga kao talenta u rangu Lionela Mesija, a već sa 17 godina dobio je priliku da deli svlačionicu s njim i ostalim zvezdama Barse, za koju su u to vreme igrali Ronaldinjo, Eto, Pujoli i ostali virtuozi ove igre.

Krkić, kome je otac Srbin, a majka iz Španije, priznao je da je "pukao" pod pritiskom i da nije bio spreman da se još kao dete izbori sa očekivanjima kakva su imali od njega.

- Barselonin Bojan Krkić je bio pravi fudbaler, ali nije bio spreman da se nosi sa globalnim pritiskom. Imao sam 17 godina i igrao u klubu kao Barselona, to je bio veliki šok. Bio sam u svlačionici sa Etoom, Pujolom, Inijestom, Maksvelom... ali u isto vreme je to bio san. Sećam se svog prvog dana, bio sam na pet metara od mesta gde su flašice s vodom. Bio sam žedan, ali nisam smeo da odem po flašicu, jer sam se plašio da ne uradim nešto pogrešno.

Bojan Krkić u dresu Španije
Bojan Krkić u dresu Španije foto: Profimedia

Pritisak na Krkića bio je ogroman, a i u Španiji su mnogi smatrali da su dobili zvezdu koja će očarati svet, pa su ga smatrali budućnošću reprezentacije.

Ali, on je imao svoje "bubice", koje nije uspeo da savlada, pa je odlučio da ne ide na EURO 2008. godine. Verovatno je na njegovo psihičko stanje uticalo i to što su Ronaldinjo i Deko maltretirali mlađe igrače, a naročito njega, prema rečima potpredsednika Barse.

Ronaldinjo
Ronaldinjo foto: AP

- Imao sam anksiozni napad kada sam počeo reprezentativnu karijeru, a Federacija je to pravdala zbog problema sa stomakom. Osećao sam se neprijatno i morao sam da zaustavim. Sve je eksplodiralo, nisam ni bio odrasla osoba i nakon toga sam odlučlio da ne idem na EURO 2008. godine, bilo mi je potrebo da se udaljim od fudbala i medija. Nikada neću zažaliti zbog te odluke - poručio je Krkić

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.