ZBOG TUŽBE ZA SILOVANJE OSTAJE BEZ MILIJARDI: Najjači sponzori nisu uz Ronalda usred afere, ali zato neko jeste!
Foto: Reuters

Ogradili se od njega

ZBOG TUŽBE ZA SILOVANJE OSTAJE BEZ MILIJARDI: Najjači sponzori nisu uz Ronalda usred afere, ali zato neko jeste!

Jedino je Juventus javno pružio podršku Portugalcu

Objavljeno: 10:33h

Američki proizvođač sportske opreme "Najki" i kompanija "EA Sports", koja se bavi kreiranjem kompjuterskih igara, koji se nalaze među sponzorima Kristijana Ronalda, izrazili su duboku zabrinutost zbog optužbe za silovanje iz 2009. godine i obnovljene istrage u tom slučaju.

Portugalac je optužbe 34-godišnje bivše američke učiteljice Ketrin Majorge u sredu odlučno odbacio, poslavši poruku preko svojih profila na društvenim mrežama da je "njegova savest mirna i da će mirno čekati rezultate bilo kakve istrage".

No, "Najki" koji s Ronaldom ima sklopljen ugovor vredan milijardu američkih dolara, nije tako lako spreman da pređe preko optužbi s kojima je 33-godišnji igrač Juventusa suočen.

- Duboko smo zabrinuti uznemirujućim optužbama i nastavit ćemo s pažnjom da pratimo situaciju - stoji u saopštenju jednog od najpoznatijih svetskih proizvođača sportske opreme.

Sličnog je sadržaja i saopštenje kompanije "EA Sports".

- Budno pratimo razvoj situacije, jer očekujemo od istaknutih sportista i naših ambasadora da se ponašaju u skladu s vrednostima koje EA poštuje i zagovara.

Kristijano Ronaldo ima podršku od Juventusa
Kristijano Ronaldo ima podršku od Juventusa foto: Reuters

Za razliku od Portugalčevih sponzora, njegov novi poslodavac Juventus bio je vrlo blagonaklon u svom javnom obraćanju, dajući podršku svojoj najvećoj zvezdi.

- Kristijano Ronaldo je u prošlim mesecima pokazao visok nivo profesionalizma i posvećenosti, što svi u Juventusu cenimo - piše u objavi na službenom profilu italijanskog prvaka na Tviteru.

Priču o Ketrin Majorgi i njenim optužbama za silovanje koja je usmerena protiv Kristijana Ronalda, objavio je nemački nedeljnik "Špigel".

Kristijano Ronaldo je negirao optužbe za silovanje uz reči da mu je savest čista
Kristijano Ronaldo je negirao optužbe za silovanje uz reči da mu je savest čista foto: Reuter/Alberto Lingria

Majorga je prijavila slučaj policiji istog dana koji se navodi u tužbi kao dan kad se incident dogodio, ali tada nije želela da navede ime napadača te se posle izvan suda nagodila s Ronaldovim predstavnicima da neće izlaziti u javnost sa svojom pričom, za šta je dobila 375.000 američkih dolara.

No, devet godina posle, ipak je odlučila otkriti identitet napadača, a prema tvrdnjama njenog advokata na to ju je ohrabrio pokret #MeToo, zahvaljujući kojem su već mnoge žene javno otkrile zlostavljače i silovatelje.

U optužbi protiv Ronalda detaljno je opisala događaje iz 2009., kad ju je prema njenom iskazu Ronaldo silovao u svom 'penthouse' apartmanu u Palms Hotel and Casino u Las Vegasu. Policija iz Las Vegasa potvrdila je u utorak da je u maju 2009. pokrenula istragu prema prijavi, ali da nisu nikoga osumnjičili, jer im žrtva nije otkrila lokaciju incidenta, ni opisala sumnjivca. No, u septembru ove godine istraga je ponovno otvorena, a istražitelji se vode novim informacijama, kojima sada raspolažu, poručili su iz policijske uprave u Las Vegasu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.