PARTIZAN TRAŽI HITNU SMENU: Strpljenju je kraj, puklo u Humskoj pred meč sa Voždovcem!
Foto: Starsport©

nema više čekanja

PARTIZAN TRAŽI HITNU SMENU: Strpljenju je kraj, puklo u Humskoj pred meč sa Voždovcem!

Oglasio se potpredsednik - Vladimir Vuletić

Objavljeno:

Delegiranje arbitra Zorana Širokog za utakmicu Partizana i Voždovca u petak uzburkalo je duhove u Humskoj, koji, poučeni nedavnim brojnim primerima na svoju štetu, ne žele više da sede skrštenih ruku i mirno posmatraju kako se borba za titulu premešta van fudbalskog terena.

Ipak, ne označavaju samo Širokog kao potencijalni problem, već akcenat stavljaju na člana Sudijske komisije za delegiranje - Dušana Mrakića, za koga svi u Partizanu veruju da “vedri i oblači” kada je izbor sudija u pitanju.

foto: Reuters

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić za domaće medije kaže da će klub iz Humske zatražiti hitnu smenu Mrakića i obrazlaže razloge za radikalan potez.

- Za utakmicu protiv Voždovca delegiran je sudija Široki, koji je već imao priliku da dokazuje neprofesionalno i upitno ponašanje pri donošenju odluka na mečevima Partizana, posebno u prošloj sezoni, kada na našem stadionu, u meču sa Vojvodinom nije video čist jedanaesterac, što se kasnije odrazilo na šampionsku trku.

Vladimir Vuletić
Vladimir Vuletić foto: Dragan Kadić

Čelnik crno-belih objašnjava gde je zapravo sukob interesa.

- Član 33, stav drugi, tačka 2 Zakona o sportu eksplicitno navodi da članovi uprave sportske organizacije, između ostalog, ne mogu biti lica koja su članovi Uprave i službena lica nadležnog sportskog saveza, odnosno službena lica organizacije u oblasti sporta koja upravlja sportskom ligom. Mrakić je, kao predsednik FS Beograda, de facto i de iure lice koje je u belodanom sukobu interesa, budući da, kao službeno lice nadležnog sportskog saveza, ne može obavljati funkciju u upravi sportske organizacije – u Sudijskoj komisiji FSS, kao stalnom upravnom telu koje formira Izvršni odbor FSS. Reč je, dakle, o organu upravljanja u najširem smislu tumačenja Zakona o sportu. Ovo ukazuje da opskurni Mrakić istovremeno kontroliše i Savez koji organizuje ligaško takmičenje na teritoriji Beograda i delegiranje sudija, kao član Sudijske komisije, koja pripada Upravi FSS, jer je kao stalno telo imenuje njen izvršni odbor.

Klub iz Humske će zatražiti da Fudbalski savez reaguje i smeni Mrakića.

- Partizan, u skladu sa drevnim načelima: Časno živeti, drugoga ne štetiti, svakog upodobiti pravdi, zahteva od nadležnih organa FSS da hitno reaguju i otklone ovaj nedvosmisleni i mračni sukob interesa Dušana Mrakića – zaključuje Vladimir Vuletić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.