IMA LI RAZLIKE IZMEĐU NAPOLIJA I PSŽ-A: Batica Mirković šmekerski odgovorio na pitanje o debaklu Zvezde u Parizu!
Foto: Starsport©

Zaostajemo za Evropom

IMA LI RAZLIKE IZMEĐU NAPOLIJA I PSŽ-A: Batica Mirković šmekerski odgovorio na pitanje o debaklu Zvezde u Parizu!

"Nije važno da li si pao, važno je da li si se podigao. Ponudio sam da mu izvučem gluposti koje sam ja pravio i evo me, živ sam i zdrav sam", rekao je Mirković

Objavljeno: 17:31h

Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković rekao je danas da je cilj ekipe da u svakoj utakmici ide na pobedu i da će tako biti i u predstojećem duelu sa Voždovcem u Super ligi Srbije.

- Imamo težak zadatak, ali imamo svoj cilj u svakoj u svakoj utakmici, a to je da idemo na pobedu i daćemo sve od sebe da tako bude. Među sportskim svetom vlada mišljenje da je Voždovac izuzetno dobar kolektiv. To je zdrav klub koji ima dobru politiku, dobro radi i izaziva poštovanje i imati takav kolektiv u današnje vreme je pozitivno - rekao je Mirković na konferenciji za novinare.

Bata Mirković
Bata Mirković foto: Beta/Branislav Božić

Fudbaleri Partizana igraju u petak od 18 časova na svom terenu protiv Voždovca, prvu utakmicu 11. kola Super lige Srbije.

Govoreći o Voždovcu, Mirković je rekao da je to spoj iskusnih i mladih igrača, kvalitetna i tehnički dobra ekipa koja se sutra neće braniti i da očekuje otvorenu borbu i lepu utakmicu.

Mirković je rekao da će Marko Janković propustiti utakmicu zbog kartona, kao i da ima mali zdravstveni problem - ali da nije ništa strašno. Naveo je da je levi bek Nemanja Miletić bolestan, da ima temperaturu nekoliko dana, a možda je malo i na nervnoj bazi.

Marko Janković
Marko Janković foto: AP

Upitan o čemu je reč, Mirković je rekao - da se kiksevi i takve stvari dešavaju. - Nije važno da li si pao, važno je da li si se podigao. Ponudio sam da mu izvučem gluposti koje sam ja pravio i evo me, živ sam i zdrav sam - dodao je trener crno-belih. Partizan je prošle nedelje odigrao nerešeno 2:2 protiv Radničkog u Nišu, u utakmici u kojoj je gubio sa 0:2, a tokom meča bilo je i diskutabilnih sudijskih odluka. Upitan kako je ekipa pre svega na psihičkom planu, Mirković je rekao da je mirna.

- Ali kada je na utakmici glava vrela, sigurno da postoji revolt i kod njih, Janković je dobio karton iz čistog revolta. Na utakmici to teško kontrolišete, ali pre i posle utakmice uz priču to sve možemo da iznivelišemo - dodao je on.

Radnički Niš - Partizan
Radnički Niš - Partizan foto: FK Partizan

Trener je ocenio da je ekipa odgrala dobro prvo poluvreme, ali da je "primila gol iz prve situacije koja je mirisala na gol.

- Igrači su pokazali izuzetan karakter, nisu odustajali ni od jedne lopte, imali smo veru da možemo do pozitivnog rezultata, a i da pobedimo. To je ispravan pravac kojim moramo da idemo. Fizički smo se mnogo potrošili, ali imali smo slobodan dan posle toga i mislim da smo svi u dobrom stanju - dodao je Mirković.

Novinare je zanimao i komentar jučerašnje utakmice u Parizu, u kojoj je Crvena zvezda izgubila od Pari Sen Žermena sa 1:6 u Ligi šampiona.

PSŽ - Zvezda
PSŽ - Zvezda foto: EPA

- Fokus je na sutrašnju utakmicu, to je moj centar sveta u ovom trenutku i ne bih mnogo polemisao. Zvezda je juče igrala slabo i rezultatski je slabo prošla. Imate utakmice u kojima igrate dobro pa ne budete nagrađeni ili igrate loše pa budete čašćeni. Sve je jasno, Zvezda je igrala loše i loše je prošla - naveo je Mirković.

Upitan da li srpski fudbal zaostaje Mirković je odgovorio potvrdno.

- Da zaostajemo, zaostajemo. Ima li razlike između Napolija i Pari Sen Žermena? Svaka utakmica je priča za sebe, zavrti se kako se zavrti, a mi olako donosimo sud o svemu tome - rekao je Mirković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.