BORJAN NAJBOLJI U CELOM KOLU LŠ: Izvukli smo zicere koje je skidao Nejmaru, Mbapeu i Kavaniju! Svašta je moglo biti
Foto: Starsport©

Ko zna šta je moglo biti?!

BORJAN NAJBOLJI U CELOM KOLU LŠ: Izvukli smo zicere koje je skidao Nejmaru, Mbapeu i Kavaniju! Svašta je moglo biti

Ko zna šta bi bilo da nije bilo kanadskog reprezentativca na golu crveno-belih

Objavljeno: 15:15h

Crvena zvezda je pretpela jedan od najubedljivijih poraza na međunarodnoj sceni od skupocenog PSŽ-a, ali da na golu nije imala Milana Borjana crveno-beli bi doživeli potpuni debakl.

Kanadski reprezentativac je možda imao bolja izdanja od onog u Gradu svetlosti, međutim, Borjan je u pojedinim mometnima pokazao zašto je jedan od najbitnijih šrafova u ekipi Vladana Milojevića.

Kada primite šest golova očekujete da golman ne dobije prelaznu ocenu, ali Milan Borjan je jedan od retkih koji nije pao na ispitu u Parizu. Odbrana od 20. minuta utakmice nije postojala u igri Crvene zvezde, ređale su se šanse ispred gola crveno-belih kao na traci, čudo je što je klub iz Ljutice Bogdana primio "samo" šest komada.

Sledeći podatak će vam bolje pojasniti situaciju: Milan Borjan je golman sa najviše odbrana u drugom kolu Lige šampiona. Kanađanin je imao čak 11 odbrana, a neke su bile izuzetne.

Prva se dogodila u 15. minutu, Mbape je šutirao iskosa, ali Borjan je bio koncentrisan i odložio je Zvezdin raspad za nekoliko minuta. 27. minut i nova šansa, ponovo je čuvar mreže Zvezde pokazao panterske sposobnosti, skinuo je odličan udarac Kavanija glavom.

Najviše probleam da matira Borjana imao je supersonični Kilijan Mbape. 19-godišnji Francuz je u 48. minutu bio u odličnoj poziciji, šutirao je solidno, ali nedovoljno da se savlada kandaski reprezentativac.

Imao je najbolji mladi fudbaler planete još jednu stopostotnu priliku, igrao se 56. minut i usledila je jedna od najboljih reakcija Borjana, odlino je skratio ugao i izašao kao pobednik u duelu sa Mbapeom. Ipak, Kilijan je u 70. minutu na asistenciju Kavanija pronašao put do mreže Zvezdinog gola.

Za kraj neverovatni Nejmar i njegovi dvoboji sa Milanom Borjanom. Brazilac je imao jedan od svojih dana, tako da su golovi u 21. i 81. minutu bili neminovnost. Onakvi slobodnjaci se ne brane, čista čarolija. Iako je upisao het-trik Nejmar je mogao još koji put da se upiše u strelce, ali Borjan je pokazao i da najboljima skida zicere.

U 51. minutu Brazilac je lukavo pokušao da iznenadi Zvezdinog golmana, ali se Borjan izvio koliko je mogao i zaustavio je loptu. Dva minuta kasnije i nova idealna prilika za Nejmara, desetka PSŽ-a je izaša jedan na jedan sa Borjanom i bocnula loptu, međutim nije pao na tu foru Kanađanin.

Pored odličnih odbrana Borjan je imao i nekoliko nesigurnosti, ali ne može se ništa zameriti 30-godišnjem čuvaru mreže, odbrana ga je ostavila na cedilu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.