FRANCUZI NAPALI DELIJE: Vladan Milojević stao u odbranu navijača Crvene zvezde!
Foto: Espreso.co.rs

PREVIŠE VERUJU JAVNOM MNJENJU

FRANCUZI NAPALI DELIJE: Vladan Milojević stao u odbranu navijača Crvene zvezde!

Stereotipi su čudo, a ponekad mogu da budu veoma opasni

Objavljeno: 19:12h
Nikola Husein

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević bio je više nego opširan pred duel sa PSŽ u okviru drugog kola Lige šampiona, koji je na programu u utorak od 19 časova u Parizu!

- Ovo je drugo kolo Lige šampiona i igramo protiv protivnika o kom ne mogu nešto mnogo da kažem što vi ne znate. To je protivnik koji zaslužuje svo poštovanje svetskog fudbala i PSŽ ne samo da je favorit u grupi, zajedno sa Liverpulom, nego je i sigurno jedan od glavnih kandidata za osvajanje Lige šampiona. Mi smo želeli da igramo Ligu šampiona i treba napomenuti da smo ekipa koja je prošle i ove godine dobila uzlaznu putanju što se tiče evropskih utakmica. Čast mi je da smo ovakav klub uspeli da dovedemo da igra ovako veliku utakmicu. U svakom slučaju, gledamo ovu utakmicu kao i sve ostale do sada. Veliki respekt imamo prema protivniku, ali se nećemo plašiti nikoga jer nemamo razloga. Borićemo se, daćemo sve od sebe i prevashodno želimo da uživamo u utakmici. Posle utakmice ćemo rasti kao ekipa, ali i kao igrači takođe - kaže popularni Miloje.

Ričmond Boaći nije otputovao sa ekipom Crvene zvezde, ali daleko od toga da aktuelni šampion Srbije nema zamenu za njega. - Treba da igraju igrači koji su 100% spremni. Nismo u razgovoru sa medicinskim timom želeli ništa da rizikujemo, znali smo da će verovatno biti posle reprezentativne pauze spreman za nastavak prvenstva - istakao je trener crveno-belih.

Vujadin i Miloje pred PSŽ
Vujadin i Miloje pred PSŽ foto: Espreso.co.rs

Jedan francuski novinar pribojava se Delija, ali Miloje je stao u njihovu odbranu:

- Slika je iskrivljena o navijačima, a mi ćemo probati da je ispravimo. Zna se koliko navijači nama znače, naredne dve utakmice ćemo igrati bez njih. Oni su velika snaga mojih igrača i nas uopšte, a čitava slika je preuveličana. Navijači koji su sa nama osvajaju pobede, bio bi doživljaj i za sve ljubitelje fudbala da vide takvo navijanje koje samo oni mogu da prirede. Ostalo ne bih komentarisao - dodao je.

El Fardu Ben
El Fardu Ben foto: Print Screen Youtube

Novinari iz Pariza su se interesovali za Bena. - On je jedan igrač koji je doneo dosta toga dobrog u Crvenu zvezdu, njegovi kvaliteti nikad nisu bili sporni. Sada se maksimalno adaptirao timu i jedan je od najbitnijih igrača našeg tima. Trenirao sam ga i u Panioniosu i kada bih poredio te dve godine, napravio je korak više što se tiče same igre. Dosta toga je pomogao i pomoći će Crvenoj zvezdi - rekao je Vladan Milojević.

Liga šampiona
Liga šampiona foto: Filip Plavčić

Pored toga, razmišlja o budućnosti, ova utakmica će poslužiti igračima da steknu iskustvo. - Nikome neće biti lako sa nama. Svakog protivnika gledamo u oči, ovo je za nas velika utakmica za iskustvo. Ovo je vraćanje na jednu lepu prošlost i gledanje u lepu budućnost. Posle mnogo godina i stvari koje su se dešavale, mnogo veći giganti nisu uspeli da se vrate, ali mislim da je ovo dobar put. Fudbal je nepredvidiv.

Francuzi su ga pitali i da se priseti vremena kada je Jugoslavija imala nekoliko veoma jakih klubova. - Ja sam iz generacije koja pamti te velike timove stare Jugoslavije, ali porediti fudbal tadašnji i sadašnji nema nikakve veze. O tome može da se razgovara i priča, a ono što je najbitnije jeste da tada nije bilo razlika u budžetima koje su danas prisutne. Znate da sada ekipe koje imaju veliki budžet razvijaju ekonomiju i imaju neverovatne prihode što ne mogu da ostvare neke kompanije koje se bave u drugim sferama. Neukusno je porediti pređašnje vreme sa ovim vremenom. Pre par godina nismo mogli da dobijemo ni licencu, a sada sam jako ponosan što se Zvezda nalazi gde se nalazi - završio je.

Pogledajte i neke delove konferencije koje smo izdvojili za vas:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.