TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA MOSKVU: Nikad niko više neće nositi broj 16 u srpskom bratskom klubu!
Foto: Printscreen/Youtube

TRAGIČAN DOGAĐAJ

TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA MOSKVU: Nikad niko više neće nositi broj 16 u srpskom bratskom klubu!

Razgovarao je sa saigračima, raspitivao se o rezultatu, ali na putu do aerodroma pao je u komu

Objavljeno: 16:29h

U CSKA Moskvi od 28. avgusta 2001.godine niko ne nosi broj 16 na dresu. To jeu pomen tragično preminulom golmanu Sergeju Perhunu koji se devet dana pre smrti žestoko sudario na terenu s protivničkim igračem.

Bilo je to na ligaškoj utakmici protiv Anžija, igrala se 75. minuta kada su se glavama sudarili Perhun i Anžijev napadač Budun Budunov.

Posledice su, nažalost, bile strašne. Perhun je i do danas jedini igrač u istorijiruske lige koji je preminuo od povreda zadobijenih za vreme utakmice.

Perhun je bio svestan do kraja utakmice, povreda je delovala uobičajeno. Razgovarao je sa saigračima, raspitivao se o rezultatu, ali na putu do aerodroma pao je u komu.

U Moskvi je hitno hospitalizovan, ali pomoći više nije bilo. Nakon deset dana kome, Perhun je preminuo. Uzrok smrti je cerebralni edem, a doktorisu rekli da jepovreda bila tako teška da se baš ništa nije moglo učiniti.

Sergej je iza sebe ostavio suprugu Juliju i dvogodišnju kćerku Katarinu. Malena Anastasija na svet je došlačetiri meseca nakon očeve smrti.

Sergej Perhun
Sergej Perhun foto: Printscreen/Youitube

Perhun je rođen u Moskvi, karijeru je započeo u Dnjipru, branio je za moldavski Šerif i potom prešao u CSKA Moskvu. Imao je i jedan nastup za Ukrajinu, taman u 23. godini postajao je prava zvezda na prostorima bivšeg SSSR-a.

Budunov je pretrpio ozbiljne traume, izgubio je pamćenje, ali uspeo je da nastavi karijeru.

Perhuna će se navijači u Moskvi setiti i danas kad njihov klub igra veliku utakmicu Lige šampiona protivmadridskog Reala na Lužnikiju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.