ZVEZDA VS. FRANCUZI? Ne sluti na dobro! Udarci koji peku Delije kao žive rane najčešće su dolazili od njih!
Foto: News1/Dado Djilas

ZVEZDA SA FRANCUZIMA

ZVEZDA VS. FRANCUZI? Ne sluti na dobro! Udarci koji peku Delije kao žive rane najčešće su dolazili od njih!

Samo dva trijumfa ostvarili su crveno-beli u 12 mečeva

Objavljeno: 13:52h

Fudbaleri Crvene zvezde u drugom kolu grupe C Lige šampiona gostuju PSŽ-u u sredu u 18.55.

Parižani imaju moćan tim predvođen Nejmarom, Kilijanom Mbapeom, Di Marijom i Kavanijem. Zbog imena od kojih se ledi krv u žilama, Crvena zvezda je prežaljena, a u u prilog vojnicima Vladana Milojevića ne ide ni istorija. U prethodnih 12 mečeva sa francuskim ekipama u evropskim takmičenjima Crvena zvezda je zabeležila samo dve pobede.

Navijačima zaigraju srca svaki put kada se sete 1991. godine kada je Crvena zvezda u finalu Kupa šampiona posle penala pobedila Olimpik iz Marseja u Bariju. To je bio prvi susret beogradskog i francuskog tima.

Poraz od Sevilje, pa remi na Bernabeu s Atletikom. Real nije navikao na takve rezultate, a danas gostuje moskovskom CSKA u hladnoj Moskvi. Kvota na dvojku je 1,55, a na duplu šansu 1X 2,44. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za CSKA - Real Madrid.

Drugi trijumf crveno-beli su ostvarili u Kupu UEFA u sezoni 1998/99 kada su ugostili Mec i slavili sa 2:1. U revanšu je francuska ekipa, za koju je tada nastupao Vladan Lukić, kasnije predsednik Crvene zvezde, slavila identičnim rezultatom. Međutim, Crvena zvezda je prošla dalje posle boljeg izvođenja penala.

Od timova iz Francuske Crvena zvezda je poražena sedam puta, a četiri meča su završena bez pobednika. Ispadali su crveno-beli od Rena, Bordoa i Strazbura, Monpeljea, Liona

Najteži udarac fudbaleri Crvene zvezde doživeli su od Strazbura u sezoni 2005/06. Crveno-belima je bila potrebna pobeda kako bi se plasirali u nokaut fazu Lige Evrope. Vodila je Crvena zvezda sa 2:0, ali su fudbaleri francuskog tima u finišu postigli dva gola i eliminisali srpsku ekipu.

Crvenoj zvezdi sada preostaje da se ugleda na prethodnike iz 1991. i 1998. godine i da protiv PSŽ u sredu pokuša da doda novu pobedu protiv francuskih timova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.