Gaćinović ostao bez kluba!
Foto: Printscreen/youtube

iznenadni rastanak

Gaćinović ostao bez kluba!

Klupa Spartaka ostala je prazna

Objavljeno:

Fudbalski klub Spartak iz Subotice i trener Vladimir Gaćinović danas su, nakon godinu i po dana zajedničkog rada, sporazumno raskinuli saradnju.

- Iza nas je turbulentan period koji nisu pratili očekivani rezultati, posebno u domaćem prvenstvu i jednostavno smo se sporazumeli da je za Spartak najbolje da dođe do promene šefa stručnog štaba... Ova odluka je doneta teška srca i nismo je doneli u afektu, već kao iskreni prijatelji, dogovorom. Ipak, klub je iznad svega - navodi se u saopštenju Spartaka.

Spartak je posle deset odigranih kola u Super ligi Srbije na pretposlednjem, 15. mestu na tabeli sa sedam osvojenih bodova.

- Valja napomenuti da je u kratkom vremenu Spartak napustilo deset prvotimaca koji su otišli u druge klubove i tu valja tražiti jedan od uzroka slabijih rezultata - navodi se u saopštenju.

Vladimir Gaćinović
Vladimir Gaćinović foto: Printscreen/youtube

Vladimir Gaćinović je u Suboticu došao početkom prošle sezone kao pomoćnik Aleksandru Veselinoviću, a na mesto šefa stručnog štaba imenovan je u

završnici šampionata, na početku plej-ofa.

- U tom periodu je još trajala borba za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, a ekipa se nalazila na trećoj poziciji na tabeli. Pod njegovim kormilom je izboren plasman na međunarodnu scenu gde smo postigli istorijski uspeh učešćem u trećem kolu kvalifikacija. Na tom putu smo eliminisali slavnu Spartu iz Praga, što je uspeh kakav ćemo teško ponoviti - navodi se u saopštenju kluba iz Subotice.

Spartak je, na kraju, istakao da je Gaćinović "ostavio neizbrisiv trag u istoriji kluba".

- I na kraju želimo da kažemo doviđenja, ali ne i zbogom jer su vrata našeg kluba za Vladimira Gaćinovića uvek otvorena - zaklučuje se u saopštenju Spartaka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.