ZA PONOS SVAKOG DELIJE: Mladi Zvezdin fudbaler u konkurenciji za najboljeg na svetu!
Foto: Nebojša Mandić

velika čast

ZA PONOS SVAKOG DELIJE: Mladi Zvezdin fudbaler u konkurenciji za najboljeg na svetu!

Hoće li se naći na finalnoj listi kada se bude odlučivao pobednik?

Objavljeno:

Objaveljena je skraćena lista najboljih mladih fudbalera koji se bore za prestižnu nagradu "Golden Boy" koja se dodeljuje za najboljeg mladog igrača.

Italijanski "Tutosport" je ranije ove godine objavio listu od 100 fudbalera koji su kandidati za ovu nagradu, a sada je objavljen i skraćeni spisak od 40 fudbalera na kojem se nalazi i fudbaler Crvene zvezde Dejan Joveljić.

Ipak, prvi favorti je svakako prošlogodišnji osvajač i igrač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape, koji je u sezoni za nama imao neverovatne uspehe kako sa "Svecima" tako i sa reprezentacijom Francuske sa kojom je osvojio Svetsko prvenstvo u Rusiji u julu.

Kilijan Mbape
Kilijan Mbape foto: Reuters

Ukoliko i ove godine mladi francuski fudbaler osvoji ovu nagradu, biće to prvi put da je neko osvojio dva puta nagradu za najboljeg igrača do 21 godine, koju "Tutosport" dodeljuje od 2003. godine.

Osim gore pomenutih, na listi se nalaze i drugi veliki talenti kao što su Aleksander-Arnold, Partik Kutrone, Džastin Klajvert, Timoti Vea, Kristijan Pulišić, Vinisijus Žunior i drugi...

Pobednik će biti objavljen u decembru ove godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.