TIŠINA, PRIČA RAKA! Đurović ne deli mišljenje sudijske komisije povodom spornih detalja s mečeva Zvezde i Partizana
Foto: Damir Dervišagić

GOSPODIN!

TIŠINA, PRIČA RAKA! Đurović ne deli mišljenje sudijske komisije povodom spornih detalja s mečeva Zvezde i Partizana

Koliko smo samo ovog čoveka voleli da gledamo u nekom prethodnom periodu...

Objavljeno:

Ne prestaje u srpskom fudbalu priča o sudijama i ostalim čelnicima FSS. Ovoga puta, aktuelne su dve situacije - ona sa Partizanove utakmice kada nije dosuđen penal, ali još važnije, ona sa Zvezdine, kada Borjan nije dobi crveni karton zbog igranja rukom van kaznenog prostora.

Igor Radojičić je gostovao na 'Arenasport' odmah po završetku utakmice između Radničkog i Partizana (2:2) i tom prilikom analizirao sporne detalje kako sa ove, tako i sa dve Zvezdine utakmice - protiv Mladosti i Napretka.

Kada je u pitanju situacija iz Kruševca, kada je golman Crvne zvezde Milan Borjan laktom zaustavio loptu izvan kaznenog prostora, Radojičić je izneo ovakav zaključak:

- Bilo je pitanje da li je to uopšte prekršaj, jer ga je lopta pogodila u ruku. Pogledajte koliko putuje ta lopta. Da li može da vas pogodi lopta koja putuje 30-40 metara? Nespretno, to je problem između igrača, nema veze sa sudijom. Dakle, prekršaj - da. A da na ovom snimku ne vidimo i igrača Zvezde - crveni karton sigurno. Ali, imajući u vidu da imamo i igrača Zvezde iza svog golmana, pa tek onda igrača Napretka, mislim da je žuti karton ispravna odluka - zaključio je Radojičić.

Ali, dan kasnije je stigla reakcija još jednog sudijskog eksperta Rake Đurovića (realno možda i najcenjenijeg, jer smo ga slušali decenijama kod Miloša Topalovića i Neše Petrovića u Crnoj tački na SOS kanalu), koji se ne slaže sa Radojičićevom ocenom.

- Ja samo postavljam jedno pitanje, šta bi bilo da je umesto Borjana, igrač Zvezde igrao rukom? Onda bi svi rekli - čist crveni karton. U ovoj situaciji Borjan je imao ulogu pretposlednjeg igrača odbrane i zaslužio je isključenje - smatra Đurović u izjavi za emisiju ''Total Soccer'' na SOS kanalu Plus.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.