PARTIZAN JE OŠTEĆEN, ZVEZDI PROGLEDANO KROZ PRSTE: Stručno lice konačno rešilo dilemu!
Foto: Filip Plavčić

REŠENA MISTERIJA

PARTIZAN JE OŠTEĆEN, ZVEZDI PROGLEDANO KROZ PRSTE: Stručno lice konačno rešilo dilemu!

- Nečega je bilo, i većeg intenziteta, ali sam uveren da dobar deo sudija ovakve stvari u Ligi šampiona ne bi sviralo

Objavljeno:

Član Sudijske komisije i stalni komentator Arene sport Igor Radojičić govorio je o spornim situacijama na meču u Kruševcu u sredu, ali i večeras u Nišu.

Igor Radojičić je prvo komentarisao situaciju iz Kruševca gde je Milan Borjan neoprezno igrao rukom van kaznenog prostora i tako sprečio moguću šansu za gol Napretka.

– Prvo pitanje koje mi je bilo upućeno o ovome bilo je da li je ovo uopšte prekršaj, jer ga je lopta pogodila u ruku. Dakle, da analiziramo prvo taj segment. Da li može da vas pogodi lopta koja putuje 30-40 metara? Nespretno je, ali očigledno je pogrešio igrač ispred njega… Tako da prekršaj jeste bio. S obzirom na to da prvo vidimo igrača Zvezde, koji je odmah iza golmana, pa da onda vidimo igrača Napretka, mislim da je žuti karton više nego dovoljan – istakao je Radojičić.

On se potom osvrnuo na penal za Crvenu zvezdu protiv Mladosti iz Lučana u subotu kada je oboren Stefan Hajdin.

– Malo da se našalimo i da citiramo proslavljenog Vujadina Boškova, koji je rekao da je penal onda kada sudija svira. Ako idemo tom logikom – da. Mislim da Pavlović jeste stavio ruku na igrača Zvezde, sudija je to procenio kao prekršaj, ali sam uveren da dobar deo sudija ovo ne bi okarakterisao kao prekršaj. Razumem sudiju, on je video i postoji kontakt, ali smatram da nije ni svaki kontakt prekršaj. Pitanje je koliko ima povlačenja. nije to baš ubedljivo. Da ne pogrešim i kažem nešto što nije… Nečega je bilo, i većeg intenziteta, ali sam uveren da dobar deo sudija ovakve stvari u Ligi šampiona ne bi sviralo.

Na red je došao i penal iz Niša koji nije dosudio Milorad Mažić na derbiju između Radničkog i Partizana.

– Nećemo da se bavimo leksičkim stvarima, jer je ovo prilično ozbiljna i komplikovana situacija..Šta mogu da pretpostavim? Da je Pankov odigrao glavom i da ga je pogodila u ruku, onda nema prekršaja. Međutim, pošto nema odigravanja glavom i lopta ide ka vratima, igrač nema nameru da zaustavi loptu, pokušava da odigra glavom, ali istovremeno kako pomera telo pomera i ruku, širi svoje telo, pravi prepreku lopti i ovo jeste prekršaj. Iz ovih razloga koje sam naveo – zaključio je Radojičić.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.