BILO JE TO KADA JE IMAO 16 GODINA: Stanković otkrio dugo čuvanu tajnu Vladimira Stojkovića!
Foto: Dado Đilas

INTERESANTNA ANEGDOTA

BILO JE TO KADA JE IMAO 16 GODINA: Stanković otkrio dugo čuvanu tajnu Vladimira Stojkovića!

Zaista neverovatna i nikad ispričana priča

Objavljeno: 18:40h

Golman Partizana Vladimir Stojković ponovo je u žiži javnosti posle dešavanja na poslednjem 158. Večitom derbiju i priznatog pogotka Ričmonda Boaćija, za koji se on doslovno kune da nije bio gol.

Bivši reprezentativni srpski čuvar mreže istakao je u izjavi pred TV kamerama da ga je "sramota što je Srbin", ali se narednih dana izvinio zbog toga.

O kontroverznom čuvaru mreže nekoliko rečenica napisao je i pisac i prevodilac Dejan Tijago Stanković, koji je na svom Fejsbuku otkrio interesantnu priču iz mladosti bivšeg Zvezdinog "broja jedan", pod naslovom "Transfer".

- Ovaj momak što je golman, Stojković, meni je njega doveo njegov brat u kancelariju kad je imao jedno 16 godina, krakat klipeta, dva metra ga ima. Brat mu je bio Vladan, golman u Gimaraešu, i doneli mi njih dvojica neke video snimke momka kako brani, kaže brat, veliki je on talenat da ga ponudimo velikim klubovima. Što baš ja? Ja ništa o fudbalu ne znam. Kaže, ti ćeš bolje da ih ubediš, znaš bolje jezik. I dogovorimo i koliko para da tražim, i koliki ide meni procenat, sve dogovorimo, pa se ja prihvatim telefona i krenem klub po klub, Benfika, Sporting, Porto, predstavim se kao fudbalski menadžer i ispričam im kako u rukama imam dijamant. Neotkriveni talenat, dovometraš, srbijanska roba, neprskana, ruke ko oktopod a još će da raste, nudim ga samo najvećima. Nakitim onoliko. Kažem im: Nego da vi vidite momka ili makar video snimke, pa ćete shvatiti o čemu vam pričam. Važi, kažu oni meni. Izgleda da nisam baš bio uverljiv, mada sam jasno objasnio da imam ovlašćenja od samog igrača i roditelja da potpišem transfer, tako da su mi u Benfiki rekli da nisu zainteresovani, u Sportingu da će me zvati a u Portu da sečekam na liniji. Toliko je i potrajala moja karijera fudbalskog menadžera. Nekoliko godina kasnije Stojkovića kupio neki portugalski tim za neke ogromne pare, tolike da je sve brujalo, a ja kažem svima: Taj transfer sam im ja prvi ponudio, i bili smo na korak do sklapanja ugovora, ali se izjalovilo. A mogao sam - napisao je Stanković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.