TUGA ZA SRPSKI FUDBAL: Preminuo legendarni fudbaler Zvezde i Vojvodine!
Foto: Starsport©

ZBOGOM, MAJSTORE

TUGA ZA SRPSKI FUDBAL: Preminuo legendarni fudbaler Zvezde i Vojvodine!

Komemoracija će biti održana u ponedeljak od 11 časova, dok će se sahrana održati dva i po sata kasnije...

Objavljeno: 16:43h

Nekadašnji igrač Vojvodine, Crvene zvezde, Budućnosti i Prištine Luka Malešev, legenda našeg fudbala, preminuo je u Novom Sadu u 80. godini posle duge i teške bolesti.

Popularni čika Luka, kako su ga svi poštovaoci oslovljavali, s obzirom na činjenicu da je bio omiljen i uvek rado viđen u svakom društvu, bio je poznat po kumstvima sa poznatim fudbalerima u našoj zemlji i inostranstvu. Rođen je u Nadalju, 9. juna 1939. godine a za njegovu Vojvodinu je kao 17.- godišnjak debitovao 1956. godine i do 1961. odigrao 141 utakmicu.

Zatim je prešao u Crvenu zvezdu, čiji dres je nosio od 1962. do 1965. godine, a posle toga je igrao u Budućnosti i Prištini, gde je i završio igračku karijeru.

Kao trener, vodio je špansku Seltu, Spartak, Prištinu, Hajduk iz Kule i Crvenku. Bio je i pomoćni trener Todoru Veselinoviću u sezoni 1974.-1975. godine, kada je Vojvodina postala vicešampion Jugoslavije.

Sahrana će se obaviti u ponedeljak u 13.30 časova na gradskom groblju u Novom Sadu, dok će komemoracija biti istog dana u 11 časova na fudbalskom centru „Vujadin Boškov“.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.