MISLIO SAM DA SMO MRTVI: Ispovest Edina Džeka o ratu na Balkanu i treninzima u ruševinama!
Foto: EPA/Simone Arveda

iskreno i bez uvijanja

MISLIO SAM DA SMO MRTVI: Ispovest Edina Džeka o ratu na Balkanu i treninzima u ruševinama!

- Kada se četiri godine kasnije rat završio, sve je bilo razrušeno. Sećam se da me je otac vodio na prvi trening u Željezničar, promenili smo dva autobusa i tramvaj - prisetio se reprezentativac BIH

Objavljeno:

Fudbaler italijanske Rome Edin Džeko prisetio se raznih događaja iz svoje sportske karijere, a dotako se i perioda rata na prostoru Balkana.

U velikoj ispovesti za američki portal "Plejers tribjun" reprezentativac Bosne i Hercegovine osvrnuo se na istorijsku utakmicu Mančester Sitija i KPR-a.

- Mislio sam da smo mrtvi, kao da niko od nas nije mogao da iznese taj pritisak. Svi smo bili uvereni da smo u tom jednom meču prokockali sjajnu sezonu. Kada gubite u sudijskoj nadoknadi i u video igrici, nema šanse da pobedite. Jednostavno, to je nemoguće - prisetio se legendarnog meča Edin Džeko.

Siti je epskim golom Serhihja Aguera osvojio titulu namenjenu najboljem timu Engleske posle 44 godine, a veliku ulogu u pobedi imao je i Džeko koji je postigao pogdak za 2:2.

- Ne znam kako smo uspeli. Neko nam je s neba dao šansu da preživimo. Svi su me pitali kakav je bio osećaj na terenu kad je Aguero dao taj gol, a ja kažem da je dominantno osećanje bilo - olakšanje. Taj meč pokazao je da u fudbalu i životu čovek nikada ne sme da odustane. Ko odustane - mrtav je. I mi smo bili mrtvi, ali vratili smo se ni iz čega.

Mnogo toga je napisao Bosanac za američki portal, a nama je posebno bilo zanimljivo sećanje Džeka na period rata.

- Tokom rata smo morali da prekidamo utakmice kada bi se začule sirene, da bismo se sakrili. Imao sam šest godina, znao sam šta se događa, ali o tome nisam mnogo razmišljao.

Natavio je u istom dahu 32-napadač Vučice iz Rima.

Kada se četiri godine kasnije rat završio, sve je bilo razrušeno. Sećam se da me je otac vodio na prvi trening u Željezničar, promenili smo dva autobusa i tramvaj. Trenirali smo u školi, jer je i stadion bio uništen. Tako me je svaki dan vodio na treninge, a posle bi mi doneo bananu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.