9 OD 10 TRENERA BI PRIHVATILO, ALI NE I JA: Piksi otkrio da je zbog Arsena Vengera ostao bez posla u Premijer ligi!
Foto: Printscreen/Youtube/Arsenal

jedan gol promeni sve

9 OD 10 TRENERA BI PRIHVATILO, ALI NE I JA: Piksi otkrio da je zbog Arsena Vengera ostao bez posla u Premijer ligi!

Da Francuz nije izgubio tu utakmicu, Srbija bi verovatno dobila i ranije prvog stručnjaka u najjačem rangu engleskog fudbala

Objavljeno:

Legendarni Dragan Stojković Piksi je tri puta imao priliku da preuzme klub iz Premijer lige, ali mu se nije dalo, dok je odbio ponudu da postane selektor Srbije posle smene Slavoljuba Muslina.

Sve to je otkrio nekadašnji kapiten Crvene zvezde i reprezentacije u intervjuu za "Frans fudbal", gde je govorio o svojoj trenerskoj karijeri koju poslednjih godina pravi u Kini.

Iako fudbalska javnost poprilično zna da je Piksi bio u sjajnim odnosima sa bivšim trenerom Arsenala, Arsenom Vengerom, koji ga je trenirao u Nagoji, kao i da je bilo spekulacija da bi mogao baš on da ga zameni na klupi "tobdžija", ipak je malo onih koji znaju da je bio i blizu preuzimanja Svonsija.

Dragan Stojković je tri puta pregovarao sa Svonsijem
Dragan Stojković je tri puta pregovarao sa Svonsijem foto: Saša Pavlić Koky

Kako kaže na tom putu se isprečio jedan gol.

- Tri puta sam razgovarao sa gazdom Svonsija. Činilo se da je sve u redu, a onda je Svonsi pobedio Arsenal na Emirejtsu sa 1:0. Bili biste ludi ako biste promenili trenera posle takve pobede. Onda, 10 dana nakon mog dolaska u Kinu dobio sam poziv od njih. Rekao sam: 'Sad je kasno, prijatelju, ja sam u Kini. Rekao sam da ne mogu da promenim svoju odluku, već sam ovode. Ali u budućnosti, ne znam, videćemo. Ne žalim zbog toga, aosolutno ne žalim - ispričao je do sada nepoznatu priču Stojković.

Dragan Stojković Piksi je odbio da bude selektor Srbije
Dragan Stojković Piksi je odbio da bude selektor Srbije foto: EPA/Rafael Diaz Pineda

Potom se osvrnuo i na priču da je trebalo da preuzme reprezentaciju Srbije pred odlazak na Mundijal u Rusiji ove godine.

- Tehnički je bilo moguće, ali sa druge strane mislim da bi to bilo malo ne neprofesionalno, ali malo neozbiljno. Devet od 10 trenera bi odlučilo da prihvati takvu ponudu, ali ja sam onaj deseti koji je rekao ne. Jednoga dana ću možda voditi Srbiju, niko to ne zna. Jedan pogodak može da promeni važ život - rekao je Piksi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.